CIA, Gizli Araçlarla NSA ve FBI Gözetlemiş!

Yeni sızan WikiLeaks belgeleri, ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA'in kendi ortaklarını bu şaşırtan yöntemle gözetlediğini ortaya çıkardı!

CIA, kendi ortaklarını gözetlemiş!

Görünüşe bakılırsa CIA'in istihbarat toplama çalışmalarından hiç kimse muaf değil, buna CIA'in kendi istihbarat ortakları da dahil. WikiLeaks'in paylaştığı belgelere göre CIA, sahte bir güncelleme arkasında saklanan "ExpressLane" adlı bir araçtan faydalanıyor ve dünya çapındaki istihbarat birimlerinden bilgi topluyor.

CIA'in ABD'de bilgi topladığı birimler arasında FBI, NSA ve Homeland Security var. Bu ortaklar normal şartlarda CIA ile bilgi topluyorlar, ancak anlaşılan o ki CIA, hiçbir şeyin kendisinden gizlenmemesini istiyor. Sızan belgelerde yazanlar, CIA'in ExpressLane'i yeni ortaklarının PC'lerine ön-yüklediğini söylüyor. Eski cihazlara yükleme işi ise bir yazılım güncellemesi kılığı altında giriyor. ExpressLane, kendisini Windows'un System32 klasöründe zararsız bir exe olarak gizliyor ancak bulunduğu cihazdan bilgi topluyor. Çalışan, yazılım güncellemesi için USB belleği bilgisayara taktığında ExpressLane topladığı bilgileri şifreli ve sıkıştırılmış olarak USB belleğe yüklüyor.

Bu USB çubuğu, bilgisayar için bir "ölüm tarihi" de belirliyor. Bu tarih geldiğinde PC çöküyor ve ortak firma, CIA'den yardım istemek zorunda kalıyor. Bu taktik sayesinde çalışan, şüpheli güncellemeyi yüklemese bile veri toplama garanti altına alınıyor. CIA'in topladığı verilerle ne yapmayı planladığı ise tam olarak bilinmiyor. Elbette sonuçta CIA ne kadar çok bilgi toplarsa o kadar güçleniyor ve neredeyse kimsenin kendisinden gizlenemeyeceği düşüncesini garantilemiş oluyor.

Okuyucu Yorumları