Çift Ekranlı Surface Centaurus Nasıl Bir Cihaz?

Microsoft, şimdi de çift ekranlı bir tablet üzerinde çalışıyor! İşte Surface Centaurus'un sunacakları...

Çift ekranlı Surface Centaurus

Microsoft, Surface markasını taşıyacak çift ekranlı bir tablet üzerinde çalışıyor. Bu tablet, önümüzdeki sene tanıtılabilir.

Windows Central'e göre Surface 'Centaurus', Intel ile beraber geliştiriliyor ve çift ekranlı Andromeda'dan farklı bir cihaz. Andromeda çift ekranlı bir telefon veya cebe sığan bir bilgisayar olarak düşünülürken Centaurus, çok daha büyük, çift ekranlı bir tablet olacak. Windows Central, cihazla ilgili bilgiyi şirket içindeki kaynaklardan aldığını ve Microsoft'un tablet üzerinde Intel ile birlikte yaklaşık bir senedir çalıştığını söylüyor. Siteye göre tablet, 2019'un sonuna doğru gelebilir.

Intel'in ortaklığı, tabletin bir Intel işlemciyle geleceği anlamına gelirken yazılım olarak cihazın Windows Core OS ile çalışacağı belirtiliyor. Bu modüler işletim sistemi, çift ekranlı cihaza tam olarak uyum sağlayacak. Centaurus'un temel noktası esneklik olacak ve cihaz bir tablet ve tam anlamıyla iki tablet gibi kullanılabilecek. Bunun yanında cihaz, sanal klavyeli bir laptop şeklini de alabilecek.

Windows Central, Windows Core OS'un Windows Store'dan gelecek eski Win32 uygulamalarını çalıştırabileceğini söylüyor. Bu şüphesiz iyi bir haber ancak bunun ne kadar sorunsuz olacağını merak ediyoruz.

Tüm bu bilgiler heyecan verici olsa da, şu an her şeyin birer dedikodudan ibaret olduğunu unutmamakta fayda var. Yine de Centaurus'la ilgili gelişmeleri yakından izleyeceğimizden şüpheniz olmasın.

Okuyucu Yorumları