Çift ekranlı YotaPhone'da gelişme var

Ön ve arka yüzünde boydan boya ekran olan bu garip telefon, şimdi yeni bir özelliğe daha sahip!

Çok "acayip" bir telefon!

Rus telefon üreticisi Yota'nın geliştirdiği çift ekranlı YotaPhone büyük ilgi çekmişti. Telefonun arka yüzünde, e-ink teknolojisine sahip bir ekran daha bulunuyor ve bu ekran, çok az enerji tükettiği için, kullanıcı ana ekran kapalıyken bile e-ink ekran üzerinden saati, hava durumunu, mesajları veya diğer bilgileri rahatça takip edebiliyordu.

MWC 2014'te, şimdi de, YotaPhone'da arkadaki e-ink ekranın aynı zamanda dokunmatik ekran özelliği kazandığı haberi geldi. Böylece kullanıcılar, ana ekranı neredeyse hiç açmadan, telefonu tamamen e-ink ekran üzerinden yönetebilecek. 4.7 inç boyutundaki ekran hiç kapanmasa bile, o kadar az enerji harcıyor ki, telefon günlerce şarj edilmeden dayanabiliyor.

Telefonun normal ekranı ise 720p çözünürlüğe sahip dokunmatik bir ekran. 5 inç boyutundaki LCD ekranda, oyun oynanabiliyor, video seyredilebiliyor. Ancak, email okumak, mesaj yazmak, tarihe, saate bakmak gibi ihtiyaçlar için e-ink ekran rahatlıkla kullanılabiliyor. Telefonun fiyatının 675 dolar'dan fazla olmaması bekleniyor. Bakalım Yandex ile Google'a kabuslar gördüen Rus'lar, ABD ve Koreli rakiplerini de bu telefonla üzmeyi başarabilecekler mi?

Okuyucu Yorumları