Çift kamera, insan gözünü taklit edecek!

Qualcomm'un yeni çift kamera teknolojisi, insan gözündeki bir özelliği taklit ediyor!

İnsan gözü gibi çift kamera!

Apple'ın iPhone 7 Plus'la birlikte çift kamera desteği sunması, çok sayıda kişinin bu özelliği yeni sanmasına neden oldu. Fakat LG V20, LG G5, Huawei P9, HTC One M9 ve Honor 6 Plus gibi cihazlar sayesinde bu konseptle çoktan tanıştığımızı söyleyebiliriz.

Öyle görünüyor ki Android cihazlar çift kamera konseptini daha da geliştirmeye devam edecek. Zira yonga üreticisi Qualcomm, insan gözünün özelliklerini taklit eden bir çift kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor.

İnsan gözünün koni (cone) ve çubuk (rod) olmak üzere iki farklı tip hücre içerdiği biliniyor. Koni hücreler renkleri yakalamakta çok başarılı olsalar da bol ışığa ihtiyaç duyuyorlar, çubuk hücreler ise düşük ışıklı koşullarda iyi iş çıkarsalar da renkleri yakalamakta pek başarılı değiller. Qualcomm'un yeni Clear Sight teknolojisi de işte tam da bu gerçeklik üzerinde temelleniyor. Bu doğrultuda üretilen iki kamera modülünün her biri aynı odak uzunluğuna fakat kendi lens ve görüntü sensörlerine sahip.

Söz konusu modülde bir renkli görüntü sensörü ve ayrıca bir siyah-beyaz görüntü sensörü yer alıyor. İkinci sensörün daha az parazit ve daha gelişmiş bir keskinlikle daha iyi bir karşıtlık ve etkili bir düşük ışık performansına sahip olması bekleniyor.

Halihazırda Huawei P9'da kullanılan tekniğin daha da geliştirilmiş bir hali olan bu yeni teknoloji Qualcomm'un Snapdragon 820 ve 821 işlemcileriyle birlikte sunulması hedefleniyor.

Çift kamera, insan gözünü taklit edecek!
Okuyucu Yorumları