Çin büyük bir adım atmaya hazırlanıyor

Çin'in bitmek tükenmek bilmeyen yasaklarından biri, en sonunda kalkıyor! İşte sürpriz haber...

Yılların yasağı kalkıyor!

2000 yılından beri oyun piyasasını ele geçirmiş olan konsollar, başta genç ve çocuk yaştaki kullanıcılar tarafından ilgi gören cihazlar olarak biliniyorlar. Pek tabii uzun yıllardır kara borsada da boy gösteren konsolların, genç yaştaki çocukların sağlıklarının koruma amacıyla, yasadışı üretimi ve satışı yapılamaz durumdaydı.

Hatta taşınabilir ve PC oyunlar bile konu hakkında büyük hassasiyet gösteriyor, olası bağımlılık durumunu ortadan kaldırmak için belirli bir süre oynama mekaniği ve kullanıcıların kendi isim ve yaşlarını belirtmelerini istiyordu... Şimdiyse tüm bu koruma sistemlerine tezat oluşturacak yeni bir yasa tasarısı Çin'de gündeme gelmiş durumda. China Daily'nin yer verdiği habere göre, oyun sektöründeki belirli yasaklamalar tekrardan ele alınacak ki bunların en başında 13 yaş sınırının tamamen ortadan kalkması bulunuyor.

Kültür Bakanlığının, gazeteye verdiği demeçteki açıklaması ise tam olarak şu şekilde beyan edildi; "Hali hazırda elimizde bulunan yasa üzerinde bazı değişikliklere yapmayı düşünüyoruz. İlk olarak başlattığımız anketlerin sonuçlarını değerlendireceğiz. Akabindeyse tüm bakanlıklarımızla konuyu görüşüp, net bir karara varacağız. Tek amacımızsa konsol pazarının ülkemizde önünü açmak... Ayrıca, yasaklama konusu hakkında bundan 10 yıl önce, yedi farklı bakanlığımızdan istek almıştık; yine de hepsinden cevap gelinceye kadar bir sonuca varamayız."

Pek tabii ortaya çıkan böyle bir haber sonucunda, konsol piyasasında gözle görülür bir hareketlenme oldu ve Sony'nin pazar payı verilen rapora göre yüzde dokuz oranında yükseldi. Sony'nin Bloomberg'e yaptığı bir açıklamaya göreyse, firma şimdiden Çin hükümeti ile olası iş olanaklarını konuşmaya başlamış durumda.

Okuyucu Yorumları