Çin de Youtube'a erişimi engelledi

Çin hükümeti, Tibet'de çıkan olaylar sonucu Youtube'a olan erişimi kestiğini açıkladı.

Çin de Yasakladı

Çin'deki internet kullanıcıları, Youtube'a Pazar gününden bu yana erişemiyor. Bu kararın alınmasında Tibet'te meydana gelen olaylarda protestoların artması ve Youtube'un bu amaçla kullanılması etkili oldu.

Youtube, aslında Çin'de şu ana kadar bir sorun olmamıştı ancak sözkonusu videoların sitede yayınlanmasından sonra protestocuların propaganda yapmalarına engel olmak amacıyla siteye erişim engellendi.

Çin'de kurulmuş olan 56.com, youku.com ve tudou.com gibi sitelerde bu tür videolar hiç eklenmemiş. Görünen o ki, Youtube dışında, Çin'i iyi bilen Çin tabanlı bu siteler, olacakları önceden kestirerek bu tür videoların siteye eklenmesine engel olmuşlar.

Çinli liderler, internet kullanımında pornografiyi azaltmak istiyor ve internetin sadece eğitim ve bilim adına kullanılması için halkı teşvik ediyor.

Çin'in devlet raporlarına göre bugün yaklaşık 210 milyon internet kullanıcısının olduğu sanılıyor. Ve yakın gelecekte bu sayının Amerikalı kullanıcıları geçmesi bekleniyor.

Chip Online'ın Yorumu: Youtube'un Türkiye'de kapatılmasından sonra şimdi de Çin'de benzer şekilde erişim kısıtlanıyor. Dünyada bu konuda yalnız olmadığımıza sevinelim mi üzülelim mi doğrusu bilemedik.

Okuyucu Yorumları