Çin'den gelen cep canavarları

Çin'in iki büyük devi, Huawei ve ZTE'nin ses getirecek yepyeni cep canavarları galerimizde...

Çin'den gelen cep canavarları

Huawei ve ZTE, network ve UMTS cihazları ile Avrupa'da uzun zamandır piyasanın önde gelen oyuncuları arasında yer alıyor fakat cihazları başka markalar adına ürettikleri için şirketlerin isimleri herkes tarafından bilinmiyor.

Ancak şimdi bu durum değişecek gibi görünüyor çünkü her iki şirket yeni ve güçlü akıllı telefon modellerini kendi markalarıyla piyasaya çıkarmanın ilk adımlarını attı. Yine de, "Çin malı" kavramının kötü imajı bu şirketler için bir engel oluşturabilir. Ayrıca Huawei'nin devletten aldığı milyar dolarlık teşvik ve askeriyeye olan yakınlığının, cihazların casusluk için kullanılabileceği iddialarına yol açtığını da unutmamak gerek.

Huawei, 2011'de ucuz Android telefonu Ideos X3 ile iyi bir çıkış yapmıştı. Bu senenin başında da oldukça etkileyici modeller tanıttılar, ancak biraz aceleci davrandılar: Dört çekirdekli işlemciye sahip Ascend D'nin piyasaya çıkışı yılın üçüncü çeyreğine kaldı. Honour modelinin 4.0 güncellemesi de ertelendi. Son derece ince Ascend P1 ise iptal edildi.

ZTE ise çok daha temkinli ilerliyor ve telefonların Avrupa'da piyasaya çıkışı konusunda yavaş hareket ediyor.

Şimdi gelin, iki Çin devinin en iyi telefonlarına birlikte göz atalım... İkinci sayfamıza buyurun...

Huawei Ascend D quad ve ZTE Era

Huawei Ascend D quad ve ZTE Era

Huawei Ascend D quad

Dört çekirdekli 1,2 ya da 1,5 GHz hızlı işlemci ve Android 4.0 ile Ascend D son derece etkileyici bir profil çiziyor. 16 çekirdekli grafik işlemcisi de cabası. Aynı serinin daha önceki modelleri de oldukça iyiydi, ancak bu model, 4,5 inçlik ekranı (1280 x 720 Piksel, yani HD) ile zirveye oturuyor. Web sayfaları, oyunlar ve videolar çok iyi bir görüntü kalitesi ile karşımıza çıkıyor. 8 GB'lik dahili bellek, microSD kart ile genişletilebiliyor. 8 Megapiksellik kamera ile sadece HD kalitesinde video çekimi yapılabiliyor. Başta da belirttiğimiz gibi Ascend D quad'ın çıkışı 2012'nin üçüncü çeyreğine ertelenmiş durumda. Ancak hem ertelemenin nedeni, hem de muhtemel perakende fiyatı konusunda şirket sessizliğini koruyor.

ZTE Era

ZTE bu modelle kendi adını kullanmaya hazırlanıyor. Telefon 7,8 mm'lik bir kasa içinde dört çekirdekli işlemci kullanıyor. Android 4.0 işletim sistemine sahip cihazın üzerinde ZTE'nin kendi kullanıcı arayüzü MiFavor yüklü. Hızlı bir internet bağlantısı için hem 802.11n protokolü, hem de HSPA+ destekleniyor. 8 GB'lik dahili bellek microSD ile 32GB'ye genişletilebiliyor. 8 megapiksellik kamera ile Full HD video çekimi yapılabiliyor. Ancak ekran, Huawei D quad'a oranla daha zayıf. 4,3 inçlik ekran 540x960 piksellik (qHD) çözünürlüğe sahip. Cihaz 2012'nin ikinci yarısında Avrupa'da piyasaya çıkacak.

Huawei ve ZTE'nin göze çarpan diğer modelleri galerimizde... Tıklayın...

Okuyucu Yorumları