Çin'den gelen yasak haberi yine üzdü!

Bir süre önce tamamen ortadan kalkacağı iddia edilen yasak; ne yazık ki yerli yerinde duruyor!

Yasaklara devam!

Bundan bir hafta kadar önce Çin'nin Chine Daily isimli gazetesinin yer verdiği habere göre, ülkede bulunan konsol ve oyun yasaklarının kaldırılacağı iddia edilmişti. 13 yaş sınırı ve daha önceden hesaplanmış olan birçok farklı yasanın yeniden ele alınacağı bilgisi, Sony başta olmak üzere konsol üreticilerini sevindirmişti.

Ancak Çin Kültür Bakanlığı, China Daily'nin verdiği haberin asılsız olduğunu açıkladı. TechInAsia üzerinden yayılan haberi gazetesine taşıyan Dongfang Daily, Kültür Bakanlığı ile konu hakkında yapılan konuşmalar sonucunda oyun konsollarına ve oyun sektörüne getirilen kısıtlamaların ortadan kalkması için herhangi bir girişimin olmadığını ortaya çıkardı. Her iki raporun da değindiği üzere, yasaların değişmesi için ülkede bulunan yedi bakanlıktan da onay alınması gerekiyordu. Nitekim günümüzde bulunan yasakların bundan 13 yıl önce, aynı bakanlıklar tarafından koyulduğu gerçeği, Çin içerisinde oyun konsolu, oyun ve oyun alet edevatı kısıtlamalarının daha uzun bir süre kalkmayacağını gösteriyor.

Pek tabi aradan geçen yıllar içerisinde koyulan yasakta büyük esnemeler olduğu gibi, bazı yan sanayi ürünlerin takibi de azaldı. Bu sayede Çinli oyun severler son birkaç yıldır Taobao gibi siteler üzerinden alış veriş yapabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları