Çin'den yeni bir uygulama marketi formatı

Çin'in internet devi Baidu, yeni uygulama marketiyle daha önce kimsenin yapmadığını yapacak!

Kurmadan çalıştıracak!

Çin'in en büyük web şirketi Baidu, yeni bir uygulama marketi formatı geliştirdiğini duyurdu. Light App adını verdiği yeni format sayesinde, uluslararası uygulama geliştiricilierin kendi uygulamalarını Çin'de çok daha kolayca tanıtabileceklerinin de altını çizdi.

Yeni sistemde, kullanıcılar daha az popüler olan uygulamaları, indirip kurma gereksinimi duymadan kullanabilecekler.

Küçük uygulama geliştiricileri, büyük pazarlama ve reklam bütçelerine sahip olmadıkları için uygulamalarını geniş kitlelere ulaştıramıyorlar. Kullanıcılar da çok yaygın olmayan uygulamaları indirip kurmaktan çekiniyorlar. Baidu'nun geliştirdiği yöntemle, kullanıcılar bu az bilinen uygulamaları indirip kurmaya gerek duymadan, bir web arayüzü üzerinden çalıştırabiliyorlar.

Kullanıcılar ihityaç duyduğu görevler için Baidu'nun sağladığı arama fonksiyonu ile o işlevi gören uygulamalara ulaşıyor ve indirme yapmadan Light App üzerinden uygulamayı çalıştırabiliyor.

Baidu'nun arama motorunda hergün 130 milyon arama yapılıyor. Eğer Baidu'nun planı tutarsa, uygulama geliştiriciler uygulamalarını Çin pazarına çok daha rahat sokabilecekler. Baidu, geliştirici merkezinde şu anda sadece Çince servis veriyor ama yakında İngilizce'yi de devreye sokacağını açıkladı.

Okuyucu Yorumları