Çin'in telefon devini artık telefon kesmiyor!

Çin'in en büyük telefon üreticilerinden Xiaomi, telefon üretmenin çok daha ötesine geçiyor!

Sadece telefon yetmedi!

Xiaomi'yi, Çin'in en büyük telefon üreticisi olarak biliyoruz. Ancak artık ürün yelpazesini genişletecek gibi görünüyor. Xiaomi, akıllı ev konseptine uygun, mobil telefonlarla bağlantılı akıllı cihazlar da üretmeye karar verdi. İlk ürün ise, hava temizleme cihazı...

Mi Air Prufier isimli ilk modeli tanıtan Xiaomi, cihazı 16 Aralık'ta 146 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkartacak. Sadece dört yıl önce kurulan Xiaomi, ürettiği Android telefonlarla Çin pazarının en büyük oyuncusu haline dönüştü; Dünya genelinde de hızla yükseliyor.

Şirketin telefon harici ilk ürünü olan Mi Air Prufier, saate 406 metre küp havayı temizleme özelliğine sahip ve cihaza akıllı telefonlar üzerinden kumanda edilebiliyor. Kullanıcılar, evlerine gelmeden önce telefonlarından cihaza erişip evin havasını temizletmeye başlayabiliyorlar. Böylece kapıdan içeri girdiklerind tertemiz havayla karşılaşıyorlar.

Xiaomi'nin ilk ürün olarak hava temizleme cihazını seçmesi de bir tesadüf değil. Çin'de pek çok büyük şehir, dünyanın en kirli havasına sahip ve insanlar maskesiz sokağa çıkamıyor. Dolayısıyla, pencerelerin açılamadığı evlerde havayı temizlemek için özel cihazlar büyük önem taşıyor.

Okuyucu Yorumları