Çin kullanıcıların onu bırakmaya niyeti yok!

IE6 dünyanın her yanında eriyor ama bu dev ülke ondan vaz geçemiyor: İşte IE6'nın dev dostu...

IE6'dan vaz geçemiyorlar!

Bir Microsoft yöneticisi Internet Explorer 6'nın kendi kendine tükeneceğini ve yavaşça kullanımdan kalkacağını söylemişti. Ancak Çinli kullanıcılar fikrini değiştirmedikçe bu zor görünüyor.

Net Applications'ın bildirdiği verilere göre Çin'de bulunan internet kullanıcılarının yüzde 45.2'si hala Internet Exporer 6 kullanıyor. IE6'nın Çin'de kullanımı, dünyanın geri kalanından yaklaşık 5 kat fazla.

IE ürün pazarlama müdürü Roger Capriotti, geçen hafta blog'unda yayınladığı bir yazıda görevinin IE 6'nın payını sıfıra düşürmek olduğunu söylemiş ve bunun 'kesinlikle mümkün' olduğunu belirtmişti. Capriotti, Çin'deki IE 6 kullanımının Ağustos ayından beri yaklaşık olarak yüzde 5 düştüğüne dikkat çekiyor.

Microsoft'a göre yasa dışı Windows kullanan kullanıcılar güncelleme yapmaktan çekiniyor çünkü yazılımın yasa dışı olarak algılanıp devre dışı kalmasından korkuyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda ise Caproitti, Microsoft'un Çin kullanıcıları nasıl IE 6'dan uzaklaştıracağı konusundaki soruyu cevapsız bıraktı.

Okuyucu Yorumları