Çin Malı Lightning kablosu hazır!

Apple'ın "asla kırılamaz" dediğini kıran Çinliler, bakın bu kez karşımıza neyle çıktı...

Apple "olmaz dedi, ama...

Çinli şirket iPhone5mod Apple'ın Lightning kablosunun içindeki mikroçipi kırmayı başardığını ve daha ucuz bir kablo ile dock üretmeyi başardıklarını açıkladı.

Apple henüz Lightning kablolu bir docking station çıkarmadı ve başka şirketlere Lightning aksesuarları için lisans vermedi. Şirket "Apple dışında iPhone 5 ile uyumlu Lightning kablosunu üreten ilk şirket biziz (kablo 5. Nesil iPod Touch ve yakında çıkacak olan mini iPad ile de uyumlu çalışıyor). Kablo tek başına ya da iPhone 5 Dock ile kullanılabiliyor" dedi ve devam etti: "Işıklı Lightning kablosu, elektroışıma teknolojisi kullanarak güç kaynağından cihazınıza elektrik akımını gösteriyor."

Nitekim ışıklar telefonun pil kapasitesine göre hız değiştiriyor. Şirkete göre kablo gelecekteki iOS güncellemeleri ile de uyumlu olacak. Kablonun içinde kullanılan mikroçiplerin bir kısmı doğrudan Apple'ın tedarikçisinden geliyor, bir kısmı ise kırılmış çiplerden oluşuyor ve Apple'ın kimlik doğrulama işlevini devredışı bırakıyor.

Eğer bu kabloyu alacaksanız acele edin çünkü Apple, aksesuarlar için dağıttığı Made For iPad/iPhone/iPod (MFi) lisansının kurallarını sene sonuna kadar değiştirecek ve muhtemelen yeni kablonun önünü kesmeye çalışacak.

Okuyucu Yorumları