Çin malı ucuz tabletler alınır mı?

Ucuza satılan Çin malı tabletler kulağa güzel geliyor. Peki ucuz olmaları, almamız için yeterli mi?

Çin işi ucuz tablet alınır mı

Ucuz Çin malı tabletler her ne kadar pek çoğumuz için ilgi çekici olsa da, bu tabletleri almanın en akıllıca şey olmadığını gösteren birden fazla sebep bulunmakta.

Bu tabletlerle ilgili en büyük sorun, normal olarak, bu tabletlerin kullanımlarının rahat olmamaları. Bunun en büyük sebebi ise, pek çoğunun markasız Çin ürünleri ile donatılmış olmaları. Ancak görünene göre, bu tabletlerle ilgili tek sorun bu değil ve bunun yanında pek çok güvenlik problemi de bulunmakta.

Bir güvenlik yazılımı firması olan Bluebox Labs'ın yakın zamanda bir grup tablet üzerinde gerçekleştirdiği testlere göre, bu tabletlerin pek çoğunda, "içinden küçük bir kamyonu geçirebileceğiniz", güvenlik açıkları bulunmakta.

Öncelikle, test edilen tabletlerin çok azında kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma bulunmakta. Normalde otomatik olarak açık olması gereken bu seçenek pek çok tablette varsayılan ayar olarak kapalı durumda. Yani çocuğunuz veya bir başkası rahatlıkla kötü amaçlı bir yazılımı farkında olmadan tabletinize yükleyebilmekte. Böylelikle de tablette bulunan bütün bilgilerinizi kaybetmeniz söz konusu olabilmekte.

Ne yazık ki problemler burada bitmiyor. Bu tabletlerin bazıları, kök erişimi açık olarak sunulmakta (Root'lu olarak). Üstelik bazı tabletlerde bazı güvenlik önlemlerinin sebepsiz bir şekilde kaldırıldığı ve aktif edilemediği de gözükmekte.

Başlangıçta yüklü olan uygulamaların yarattığı sorunlar da bulunmakta. Bluebox ayrıntıya girmese de, bazı tabletlerin önceden yüklü olan reklam programları veya Angry Birds'ün normalden fazla kullanıcı verisi toplayan sürümleri ile yüklü olarak satıldığını söylemekte.

Güvenlik açısından bu tabletlerin büyük sorunlar teşkil ettiği ortada. Ayrıca bu tabletlerin sahip olduğu bütün sorunlar bunlarla da sınırlı değil. Genel olarak bu tabletlerin çok yavaş oldukları bilinen bir durum.

Okuyucu Yorumları