Çin Sansürü Yine Bildiğiniz Gibi!

Çin'in artık "dillere desten" olan internet sansürü, gaz kesmeden genişlemeye devam ediyor!

Çin yine bildiğiniz gibi!

Çin, internet üzerindeki politik muhalifleri susturma çabasına tam gaz devam ediyor. 1 Ekim tarihi itibariyle ülke, internette yorum yapan kişilerin gerçek kimliklerinin teknoloji firmaları tarafından kaydedilmesini gerekli kılıyor. Hükumet tarafından yapılan açıklamaya göre bu kararın amacı "yanlış söylentilerin, kötü dilin ve yasa dışı mesajların" yayınlanmasını caydırmak. Tabii ki Çinli yetkililerin en çok ilgilendikleri kısmın, bu son kısım olduğu söylenebilir. Eğer kolay bir şekilde bulunabileceğinizi biliyorsanız, hükumet karşıtı konuşmalar yapmak çok daha zor.

Çin'in yönetimde bulunan partisi bir sonraki ulusal kongreyi 2017'nin ilerleyen zamanlarında gerçekleştirecek ve bu toplantıların öncesinde parti politikalarına karşı sesin azalması için sansürün artması artık standart haline gelmiş durumda.

Ancak, Financial Times ile konuşan anonim bir avukatın söylediğine göre bu yılın önceki yıllara göre farkı, bu sansürlemenin odağı oluyor. Eski kanunlar hizmetler çevresinde odaklanmaktaydı ancak Çin, bu sefer çok daha doğrudan bir biçimde, internet içeriğini hedefliyor..

Okuyucu Yorumları