Çin'deki Windows 10 öfkesi çığ gibi büyüyor!

Microsoft'un "zorla" yaptığı Windows 10 yüklemeleri, sonunda Çinlileri de delirtti!

Windows 10, Çin'i deli etti!

Microsoft, henüz Windows 10'a yükseltmeyen Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarını 29 Temmuz'a kadar dürtmeye devam edecek. Bu durumdan herkesin memnun olmadığını biliyorduk; şimdiyse memnuniyetsizliğin Çin'e sıçradığı ve ülkelerin şikayetlerin giderek çoğaldığı anlaşıldı.

Reuters'ın raporuna göre Microsoft'un kullanıcıları yükseltmeye zorlayan tavrı, Çinli kullanıcılar arasında giderek büyüyen bir sıkıntıya yol açtı. Xinhua haber ajansının verdiği bilgiye göre sadece Weibo'da paylaşılan şikayetler, Cuma sabahı itibariyle 1,2 milyona ulaştı. Xinhua'nın raporuna göre ülkedeki şikayetler Weibo'yu da aştı. Pekin'deki bir PR firmasının çalışanı Yang Shuo, zamanlanan bir güncellemenin işine engel olduğunu ve yaklaşık 460.000 dolarlık bir iş görüşmesinin iptaline yol açtığını söyledi. Shuo, haber ajansına şöyle konuştu:

"Pencereyi görmemiş olmam, yükseltmeyi kabul ettiğim anlamına gelmiyor."

Microsoft'un bazıları tarafından "aşırı" olarak değerlendirilen Windows 10'a yükseltme çabaları, internet sayfalarından mahkemelere taşınacak gibi görüyor. Xinhua'nın konuştuğu Internet Society of China hukuk danışmanı Zhao Zhanling, Microsoft'un "pazardaki baskın konumunu kötüye kullandığını" ileri sürüyor.

Okuyucu Yorumları