Çin'i dahil ederseniz, Android daha karlı!

iOS'taki ücretli uygulamaların daha çok kazandırdığına inanılır, ancak bu rapor aksini söylüyor!

Android daha kazançlı çıktı!

Yeni bir araştırma, ücretli uygulamaların iOS'ta, Android'e göre daha çok para kazandırdığı düşüncesini biraz olsun etkileyebilir. Çin'deki Google Play harici Android mağazalarını hesaba katan Digi-Capital, Android'in 2014'te indirme sayılarında önde olmakla kalmadığını, sene içerisinde iOS'tan fazla kazandırdığını söylüyor.

iOS uygulamalarının Android'e göre daha fazla kazandırdığı, çeşitli raporlara göre halen doğru. Örneğin mağaza analiz firması App Annie, 2015'in ilk çeyreğinde iOS App Store'un gelirlerinin Google Play'den yüzde 70 daha yüksek olduğunu söylemişti. Ancak Digi-Capital'in Çin'deki Baidu, Qihoo 360, Tencent, Wandoujia ve daha küçük uygulama mağazaları üzerinde yaptığı araştırmalar, ilginç bir sonuç ortaya çıkarıyor. Bu mağazalar hesaba katıldığında, iOS ve Google Play, dünya çapındaki uygulama indirmelerinde azınlıkta kalıyorlar. Ancak elbette indirmeler, tek başına gelir getirmiyor.

iTunes App Store, tek tek karşılaştırıldığında tüm uygulama mağazalarına kıyasla halen en çok geliri elde ediyor. Yani iOS, Google Play ile karşılaştırıldığında, ondan daha çok gelir elde ediyor. Ancak üçüncü parti Android mağazalarını işin içine dahil ettiğinizde Android, öne geçiyor.

Bunun yanı sıra iTunes'ta satılan uygulamaların, indirme başına daha çok para kazandırdığını belirtmek gerekiyor. Google Play'deki uygulamaların iOS'taki kadar kazanabilmesi için, iki kat daha fazla indirilmesi gerekiyor. Benzer biçimde, kayda değer gelir elde etmek için Çin'deki uygulama mağazalarının da yüksek indirme rakamlarına ulaşmaları gerekiyor.

Çinli Android mağazaları bugün indirme ve gelirde önde olsa da rapora göre bu durum, 2015'in sonunda değişebilir. Bunun en önemli nedeni, Apple'ın iPhone 6'yla Çin pazarını hedeflemede başarılı olması.

Okuyucu Yorumları