Çinli cep devinin yeni telefonunu siz geliştireceksiniz

Çinli telefon devi, bir sonraki telefonunun nasıl olacağını belirlemek için sizden gelecek fikirleri bekliyor!

Bu telefonu "siz" geliştireceksiniz!

Çinli telefon üretici ZTE, belki de diğer bütün telefon üreticilerinin yapması gereken bir hamle yaparak, sıradaki akıllı telefonunun tasarımı için toplanabilecek en büyük komiteyi topluyor. ZTE'nin Project CSX kod adlı sıradaki akıllı telefonu, firmanın topluluk forumunda kullanıcıların önerileri ile şekillenecek.

Tabii ki bu öneriler için bazı sınırlamalar bulunmakta. ZTE, sadece "2017'ye kadar teknik olarak mümkün olan" ve "genel kamu için satın alınabilir" bir şey üretebilecek olan öneriler ile ilgilenmekte. Başka bir deyiş ile görünmezlik alanı oluşturan bir cihaz veya elmas kaplı tuşlar gibi öneriler konu dışında yer almakta.

Bu çabaya bir bonus olarak da ZTE, fikirleri telefonda yer alan kişilere para ödülü sunmakta ve satışa sunulmadan önce cihazı test etme imkanı ve hatta Las Vegas'ta yer alacak olan CES'e ziyaret imkanı da tanımakta.

Project CSX'in nasıl bir şekil alacağını söylemek şu an pek mümkün değil ancak bazı fikirler şimdiden kendilerine yer bulmaya yakın gibi gözüküyor. Bu fikirlerin arasında ise çıkartılabilir batarya, çift SIM kartı desteği ve ekranı, telefonu bir phablet'e dönüştürmeyecek boyutlarda tutmak yer almakta. Daha uçta bulunan fikirlerin arasında ise bir şişe açacağı ve içeceklerinizi en soğuk olduğu anda açmanızı sağlayacak bir termometre gibi ilginç öneriler söz konusu.

ZTE Axon 7 hakkındaki görüşler, firmanın bol özellikli ancak bütçeyi aşmayan bir telefon üretebileceği yönünde ümit vermekte. Bununla beraber bir ürünün gelişimine kamu dahil olduğunda bir çeşit kumar oynandığı rahatlıkla söylenebilir. Bu yüzden de Apple ve Samsung gibi firmaların bu fikri kendileri denemeden önce popüler olup olmadığını - daha da önemlisi karlı olup olmadığını - öğrenmek için beklemeleri olası gözüküyor.

Okuyucu Yorumları