Çinli dev Baidu'dan farklı işletim sistemi!

Çinli arama devi Baidu; bugüne dek hiç görmediğimiz, çok farklı bir işletim sistemi ile geliyor!

Bu işletim sistemi çok farklı

Çin ile ilgili bir haber yapıldığında ya da kabaca Çin ile ilgili genel bir kamera görüntüsü verildiğinde, en çok göze çarpan cihazlar şüphesiz bisikletlerdir. Ülkedeki bisiklet kullanımı gerçeğini çoktan kabul eden Çinli arama devi Baidu, akıllı bisikletler için yepyeni bir işletim sistemi geliştirmek için kolları sıvamış durumda.

Baidu, yakın zamanda kendi işletim sistemine sahip olacak akıllı bisikletler üzerinde çalışmaya başladı. Şimdilik ismi açıklanmayan işletim sistemi, öyle görünüyor ki yıl bitmeden örnek bir akıllı bisiklet ile görücüye çıkacak. Cuma günü firmanın sözcüsü tarafından verilen resmi bilgilere göre, bahsi geçen akıllı bisiklet, kendi kendisine hareket eden bir cihaz olmayacak. O, daha ziyade üzerinde sağlık kontrolü sistemine sahip olan ve bisiklet ile çalışanların daha detaylı bilgilere ulaşabilecekleri bir ürün olma peşinde...

Şimdilik DuBike olarak nitelendirilen yeni bisiklet, binicisinin yaktığı kalori ve nabzı gibi genel sağlık durumunu gösterebileceği gibi, aynı zamanda da takip edebildiği trafik haritası ile her daim gidilecek yere en uygun rotayı da sunacak. Tüm bu işlemler içinse üzerinde bulunan alıcıları, yapay zeka yazılımı ve de Baidu tarafından sağlanan internet verilerini kullanacak. Tüm zorlukları dikkate alan Baidu, işletim sisteminin hem dokunmatik, hem de ses kontrolü ile çalışmasına imkan sunacak.

Sosyal medya ile iletişim için de gerekli ayarlara sahip olacağı iddia edilen DuBike'ın çalınmaya karşı kendi sistemini koruyabilmesi ve de yeniden şarj edilebilir pil kullanıyor olması, yapılan açıklamada en çok akıllarda kalan noktalardan oldu.

Baidu ilk olarak Google Glass'a rakip olacak BaiduEye isimli ürünü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Kafaya takılan bu cihaz, etraftaki tüm objeleri tarayıp, algılayabilecek kapasitede ama halen geliştirme aşamasında. Firmanın bir diğer önemli özelliğiyse, Çin'in en büyük arama motoru olması.

Okuyucu Yorumları