Çinli firma Siri için Apple'a dava açıyor

Apple'ın iPhone 4S ile beraber tanıttığı Siri çalıntı mı? Bu iddiaya göre cevap "evet!"

Siri'ye büyük şok!

Apple'ın "akıllı kişisel asistan" olarak adlandırdığı Siri, zaman zaman teklemesiyle gündeme gelse de iPhone'un etkileyici işlevleri arasında. 2007'de Siri, Inc. tarafından geliştirilen işlev, Apple tarafından 2010'da satın alınmış ve 2011'de iPhone 4S'teki yerini almıştı. Şimdi ise Apple, Siri'de bazı öğeleri izinsiz kopyaladığı gerekçesiyle Çinli bir firmanın suçlamalarıyla uğraşmak zorunda.

Agence France Presse'in raporuna göre Zhizhen Network Technology Co., Apple'ın ses tanıma yazılım patentlerinden bir tanesini kanun dışı bir biçimde çiğnediğini iddia ediyor. Zhizhen, söz konusu teknolojinin patentini 2004'te "Xiao i Robot" yazılımında kullanmak üzere almış. Siri'ye oldukça benzer bir biçimde çalışan uygulama, iOS ve Android için sunuluyor. Şirkete göre uygulamanın Çin'deki birçok endüstride 100 milyonun üzerinde kullanıcısı var.

Zhizhen avukatlarından Si Weijiang, "ihlalin doğrulanmasının ardından" Apple'dan kendi patentlerini kullanan ürünlerinin satışını durdurmasını isteyeceğini söylüyor. Weijiang, gelecekte bir tazminat talep edebileceklerini de ekliyor.

Okuyucu Yorumları