Çinli firmalar Samsung'u tedirgin ediyor

Çinli firmaların Kore'de "ava çıkmaları", özellikle Samsung için ciddi bir tehdit anlamına geliyor!

Samsung'a Çin tehdidi!

Birkaç Çinli LCD ve yarı iletken üreticisinin, Samsung ile işbirliği içerisinde olan Koreli firmaları satın almaya çalıştıkları rapor ediliyor.

Business Korea, yurtiçi ve yurtdışı dahil olmak üzere 500 Koreli şirketin Samsung'la işbirliği içinde olduklarını bildiriyor. Aynı şekilde 500 şirketle bağlantılı çalışan LG ve 1.500 şirketle ortaklık yapan SK Hynix'in de benzer bir tehditle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Konuya hakim endüstri kaynakları, Çin'in en büyük ekran paneli üreticilerinden biri olan BOE'nin, Koreli bir IC (entegre devre) tasarım firmasına teklif yaptığını ancak anlaşma gerçekleşmeyince sadece tedarik sözleşmesi imzaladıklarını söylüyor. Şirketin ayrıca yarı iletken üzerine faaliyet gösteren firmaları satın almakla ilgilendiği söyleniyor.

Bundan önce de Tsinghua Unigroup, SK Hynix ile ilgili bir yatırım girişiminde bulunmuş ancak başarılı olamamıştı. Uzmanlar satın alınan Koreli firmaların sayısındaki artışın Samsung ve benzeri şirketler için önemli bir tehdit oluşturabileceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları