Çinli hacker'lar ABD'yi fena hack'ledi!

Bu ülkenin hacker'ları, ABD'nin en güçlü birimlerinden birini çok fena hack'ledi!

ABD'ye dev hacker saldırısı!

Yeni bir rapora göre ABD'nin en gelişmiş silah sistemleri, Çinli hacker'lar tarafından hack'lenmiş ve silahların tasarım bilgileri ele geçmiş olabilir.

Washington Post'un eline geçen gizli belgelere göre hack'lenen silah sistemleri arasında F-35 Joint Strike Fighter savaş uçağı ve PAC-3 Patriot füze sistemi var. Hack'lendiği söylenen diğer cihazlar arasında ise Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), F/A-18 savaş uçağı, V-22 Osprey ve sahil devriyesi için kullanılan Littoral Combat Ship var.

Saldırıların ne zaman düzenlendiği ve ne kadar verinin açığa çıktığı gibi bilgiler henüz açıklanmadı. Ancak iddialar, bu hack olayı sayesinde Çin'in kendi gelişmiş silah sistemlerini geliştirmede önemli bir sıçrayış kaydedeceğini söylüyor.

Rapor ve analistler, hack'lenmeyi savunmadan sorumlu birimlerin güvenliği gevşek tutmasına bağlıyorlar. İsmi açıklanmayan bir askeri yetkili, Washington Post'a yaptığı açıklamada "birçok durumda FBI gelip kapıyı çalana kadar hack'lendiklerini bile bilmiyorlar" diyor.

Okuyucu Yorumları