Çinli kullanıcılar Samsung'u pes ettirdi!

Samsung, ceplerinde yüklü gelen ve silinemeyen bloatware uygulamalar konusunda pes etti!

Samsung, pes etti!

Geçtiğimiz günlerde Çinli bir tüketici grubu Samsung'u bloatware uygulamaları nedeniyle dava etmişti. Akıllı telefonlarla yüklü olarak gelen, ancak sonradan silinemeyen bu uygulamalar, tüketicilerin en büyük sıkıntılarından biri durumunda.

Samsung, bloatware için davanın karara bağlanmasını beklemeyecek. Şirket, Ağustos ayında yayınlayacağı yamalarla, Çin'li Android kullanıcılarının, Galaxy Note 3 olarak bilinen SM-N9008S model cihaz üzerindeki bloatware uygulamaları silebilmesini sağlayacak. Hangi uygulamaların kaldırılabileceği ise şu an için bilinmiyor. Ayrıca kararın Note 3 dışındaki cihazları kapsayıp kapsamayacağı konusunda da net bir bilgi yok.

Ancak bu karar Samsung'u kurtarmaya yetmeyecek. Şangay Tüketici Konseyi yasal işlemi sonlandırmadan önce Samsung'un sözünü yerine getirmesini bekliyor. Aksi takdirde yasal süreci genişleterek devam ettireceğini söylüyor.

Bu karar şu an için sadece Çin için geçerli durumda. Samsung'un Çin dışındaki Android telefon kullanıcılarına da benzer bir zeytin dalı uzatıp uzatmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları