Çinliler bunu bile kopyaladı...

Büyük oranda "esinlenme" üzerine çalışan Çinliler, bu kez çok farklı bir şeyden "esinlendi"...

Bunu bile kopyaladılar...

Çin'de şu sıralar önemli bir fuar var. Hong Kong'da düzenlenen bu fuarda Çinli üreticiler kendi imalatları olan birbirinden ilginç cihazları görücüye çıkartıyorlar. Tahmin edebileceğiniz gibi bu cihazların büyük kısmı insanın gözüne bir yerlerden tanıdık geliyor. Ünlü markaların modellerini klonlamasıyla ünlü Çinliler genellikle en yeni cihazların benzerlerini üretiyorlar ama fuarda göze çarpan bir cihaz var ki köklerini bugünden değil, geçmişten, tam 5,5 yıl kadar öncesinden alıyor.

O zamanlarda Apple-vari endüstriyel tasarımları ile tanınan Isamu Sanada, kendi bakış açısından bir cep telefonu konsepti hazırlamıştı. hiPod olarak adlandırdığı konseptinin Apple'ın üreteceği olası bir cep telefonu için ideal olduğunu düşünüyordu. Apple kendi telefonunda biraz daha farklı bir çizgiye kaydı ama Çinliler Sanada'nın asla hayata geçmemiş bu 5,5 yıllık konseptini biraz modernize ederek hayata geçirdiler.

Bu sayfada da resmini gördüğünüz BestPower X200 adlı Çinli telefon tasarımının dışında özellikleri ile de dikkat çekiyor: çift SIM kart desteği, 4 bantlı GSM, 2,4 inç ekran, Bluetooth, FM Radyo, MiniUSB, MicroSD ve bir medya oynatıcı...

BestPower X200'ün ayrıntılı fotoğraflarına galerimizden ulaşabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları