Çinlilerin yeni kurbanı, yine amiral gemisi!

Galaxy S5'in "çakmasını" Samsung'dan önce çıkartan Çinli devin yeni kurbanı, yine bir amiral gemisi!

Çinliler ona da acımadı!

http://www.chip.com.tr/haber/299-dolarlik-galaxy-s5-klonu-satista_45693.html

Çinli Goophone markası, büyük telefon üreticilerinin çok bilinen telefonlarını birebir kopyalamasıyla biliniyor. iPhone'u, Samsung Galaxy modellerini ve bir çoğunu daha birebir kopyalayıp Goophone ismiyle satışa çıkaran firma şimdi de HTC'nin yeni telefonlarını kopyaladı.

Gerçeğinden hiçbir farkı olmayan telefonların üzerinde de Goophone yazıyor. Elbette gerçekleri ile aynı kalitede olmayan ve çok daha ucuza satılan Goophone'lara, Çin'in gelir düzeyi düşük bölgelerinde büyük ilgi gösteriliyor. Çin hükumeti de bu tür durumlarda Çinli firmaların tarafında durdukları için yasal başvurular sonuç vermiyor. Telefonları Çin dışında satmak mümkün değil ama zaten 1 milyarlık Çin nüfusu dururken Goophone Çin dışına açılmaya da gerek duymuyor.

Bu arada HTC'nin henüz piyasaya çıkmamış olan M8 (Yeni HTC One) modeli de Goophone tarafından taklit edilerek satışa çıkarılmış durumda. HTC ise M8'i ancak 25 Mart'ta piyasaya çıkarabilecek. Goophone'un M8 modelinin fiyatı ise 299 dolar. 5 inç ekrana sahip telefonun çözünürlüğü 1080p. 12.6 MP arka kameraya, 5MP de ön kameraya sahip telefon 1.7 GHz octa-core MediaTek MT6592 işlemci ile geliyor.

Okuyucu Yorumları