Cinsel içerikli oyunların hedefi: Bayanlar

Cinsel içerikli oyunların yapımcıları, yeni hedef kitlelerinin bayanlar olduğunu açıkladılar

Hedef: Bayanlar

San Francisco'da yapılan Game Developer Conference (GDC), Oyun Geliştiricileri Konferansı'nın bu seneki açık oturum konularından biri olan Bilgisayar Oyunlarındaki Cinsellik üzerineydi.

IGDA, Uluslararası Oyun Geliştiricileri Derneği'nin sözcüsü Brenda Brathwaite, "Şu anda oyunlar hedef olarak heteroseksüel erkekleri hedef alıyorlar." diyerek oturumu açtı. Oyun yapımcıları ise bayan oyuncuların bu konudaki ilgilerinin artışından dolayı, sadece erkeklerin değil, bayanların daha çok ilgisini çekebilecek oyunlar hazırlayacaklarını belirttiler. Bu konuda en çok konuşulan oyunlardan biri olan Naughty America adlı tamamen cinsellik üzerine kurulmuş, sanal apartman dairelerinin de olacağı devasa online oyunun baharda çıkacağı da açıklandı.

Daha önce de cinsel içerikli oyunlardan Leisure Suit Larry veya Playboy - The Mansion isimleri göze çarptıysa da, bu oyunların kitleleri Brathwaite'in söylediği ilk hedef kitlesiydi. Bu tür bilgisayar oyunları, tıpkı benzer diğer yayınlar gibi sadece 18 yaş ve üzerine satılıyor ve ebeveynler için oyun kutularının üzerinde özellikle bu konuda dikkatli olmaları için uyarı yazıları bulunuyor.

Okuyucu Yorumları