Çıplak fotoğrafları çalan hacker!

Facebook profillerine girdi, çıplak kadın fotoğraflarını çaldı ve sonra...

Çıplak fotoları çalan hacker!

Öyle görünüyor ki hacker'lar uzun bir aradan sonra yine iş başında. Özellikle Facebook ve email üzerinden yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi.

George Samuel Bronk isimli 23 yaşındaki California'lı şahıs; bilgisayar saldırıları yapmak, sahte kimliğe bürünmek ve çocuk pornografisi gibi yedi farklı suçtan aranıyor.

Bronk'un evine Eylül ayında düzenenlenen baskında; sabit diskinde 170'den fazla çıplak kadın fotoğrafı bulundu. Bu kadınların birçoğu başta California olmak üzere diğer 16 farklı eyalettendi.

Bu kadınlara ulaşmak içinse; Facebook üzerinde; email'leri başta olmak üzere, kişisel bilgileri bulunan kadınlar üzerinde yoğunlaştı. Özellikle en beğendiği yiyecek ve annesinin kızlık soyadını paylaşan kadınlar, Bronk'un ağına ilk düşenler oldular. Bilgilerini ele geçirdikten sonra email şifrelerini resetleyen Bronk, bilgisayarlarında bulunan çıplak ya da yarı çıplak resimleri ele geçirdi.

Bronk, bununla da yetinmeyerek; ele geçirdiği kandınların bilgilerini kullanarak onlarla iletişim kurup, kendisine daha çok fotoğraf göndermedikleri taktirde elindeki fotoğrafları yayınlamakla kendilerini tehdit etti.

Yerel polis departmanıysa yakında zamanda takibe aldıkları bir kadının hesabının hack'lenmesi üzerine, harekete geçti...

Okuyucu Yorumları