"Circle Hack" Facebook'a Google+ işlevleri!

Facebook mühendisleri tarafından geliştirilen bu siteyle hesabınızı çok farklı bir boyuta taşıyın!

Google+'ı Facebook'a getirin

Circle Hack adındaki bir web sitesi, Facebook arkadaşlarınızı Google+'daki Circles'a benzer bir şekilde organize etmenize ve hızlıca listelere ayırmanıza yardımcı oluyor. Site, birkaç Facebook mühendisi tarafından meydana getirilmiş ancak resmi bir Facebook ürünü değil.

Yeni site Google+'nın Circles (veya Türkçe sürümüne "Çevreler") özelliğini başarılı bir şekilde kopyalıyor. İki bölümden oluşan sayfada üst tarafta arkadaşlarınız isim ve resimleriyle temsil ediliyor, alt tarafta ise yeni gruplar oluşturabileceğiniz alan bulunuyor. Her alan kendi kaydırma çubuğuna sahip ve boyutu değiştirilebiliyor.

Başlamak için bu adımları takip edin. Facebook hesabınıza oturum açın ve siteyi herhangi bir Facebook uygulaması gibi yetkilendirin. Ardından arkadaşlarınızı alt taraftaki çemberler içerisine sürükleyin. Kişileri ayrı ayrı organize edebilir, aynı anda birden çok kişiyi seçebilirsiniz.

Listenizi oluşturun, gerekli ayarları yapın

Listenizi oluşturun, gerekli ayarları yapın
Özelliğin işe yaraması için Gizlilik Ayarlarınızı düzenlemelisiniz

Çebmerinizi düzenledikten sonra çemberin ortasında görünür hale gelen "Create list" bağlantısına tıklayın. Bunu yaptıktan sonra Facebook'u tekrar açtığınızda yeni oluşturduğunuz listeyi, Arkadaşlar bölümünde ve gizlilik ayarlarında göreceksiniz.

İster Facebook'un kendi arkadaş listesi yöntemini kullanın ister Circle Hack'i, bu yöntemlerin işe yarar hale gelmesi için bu listelerin gizlilik ayarlarını özelleştirmeniz gerekiyor. Bunu örneğin bir durum veya fotoğraf paylaşırken açılır menü yoluyla yapabilir, dilerseniz bu ayarınızı varsayılan olarak kaydedebilirsiniz.

Circe Hack'de birkaç kısıtlama bulunuyor. Örneğin Circle Hack, bir arkadaş listesini silmenize ve listeden bir kişiyi silmenize izin vermiyor. Bunu yapmak için Facebook'u açıp yeni listelerinizi buradan düzenlemelisiniz.

Facebook'un arkadaş listeleri Google+'nın "Çemberleri" kadar kolay bir kullanıma sahip değil ancak Circle Hack bu sorunu biraz olsun gideriyor.

Facebook için Circle Hack

Okuyucu Yorumları