Cisco'dan farklı bir tablet bilgisayar!

Kolay taşınabilir dokunmatik tabletler arasında Cisco'dan Cius da katıldı! İşte özellikleri...

Cisco'dan farklı bir tablet!

Cisco, sunduğu işbirliği ve iletişim uygulamalarına her zaman ve her yerden erişim imkanı sağlayan tableti Cisco Cius'u duyurdu. HD video oynatabilme özelliği ile birlikte bu alandaki ürünlere birçok önemli yenilik getiren Cius, Cisco'nun verimlilik sağlayan işbirliği uygulamalarını yüksek güvenlik sunan bir mobil platforma taşıyor.

7 inçlik dokunmatik ekranı bulunan Cius, 0.52 kilogram ağırlığında. Cius, Telepresence görüşmelerini desteklemesinin yanı sıra HD ve gerçek zamanlı video, çok katılımlı telekonferans, e-posta, mesajlaşma, web tarama ve bulut uygulamalarında yerel ya da merkezi olarak saklanan içeriği üretme, düzenleme ve paylaşma yeteneğine sahip.

Cius, Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center ve Cisco Presence gibi işbirliği uygulamalarını desteklerken, Cisco Telepresence sistemi ile de karşılıklı işlerlik sağlıyor. Cisco Unified Communications Manager tarafından desteklenen Cisco Cius, halihazırda varolan Cisco müşteri ortamlarına kolayca entegre ediliyor. Cius, Cisco Borderless Networks mimarisinin bir parçası olan Cisco AnyConnect VPN Security'i kullanarak daha güvenli mobil işbirliği deneyimi sunuyor.

Android işletim sistemi

Android işletim sistemi

Android işletim sistemiyle çalışan Cius,iletişim ve işbirliği için açık bir platform sunuyor. Böylelikle çalışanlar, ağdaki içeriklerini her yerden ve daha güvenli bir biçimde erişip paylaşabiliyorlar. Cisco Cius, mobil çalışanlara sağlanacak cihazlar konusunda BT profesyonellerine geniş seçenekler sunuyor.

Sanal masaüstü entegrasyonu ile daha esnek çalışma seçenekleri sağlayan Cisco Cius, bulut hizmetlerinin de yarattığı verimlilikle yatırım giderleri ve kullanıcı başına bakım maliyetlerini düşürüyor.

İşletmeler ayrıca Cisco Cius ile giderek büyüyen ve uygun BT kontrolleri içeren iş verimliliği uygulamaları geliştiren Anroid geliştirici topluluğuna da dahil olabiliyor. Bu uygulamalar ve esnek kullanım imkanları, günümüzdeki "her masaya bir PC" paradigmasına da etkili bir alternatif yaratıyor.

İşte özellikleri

İşte özellikleri

Cius'un özellikleri şöyle:
• Saniyede 30 kareye kadar 720 piksellik HD video desteği
• Yüksek çözünürlüklü VGA dokunmatik ekran
• Tek tuşla TelePresence kullanımı (kablolu ya da WiFi ile çalışan)
• VGA kalitesinde video kaydı yapan 5 megapiksel kamera
• Gürültü önleyicili çift mikrofon
• İvmeölçer
• 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth
3G/4G desteği
• Ayrılabilir bataryası ile 8 saate kadar pil ömrü
• Opsiyonel olarak sunulan HD ses istasyonu (Hoparlörlü masaüstü telefon, HD ve USB girişleri)

Cisco Kurumsal, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Tony Bates, "Cisco Cius, ağın yaşama, çalışma, öğrenme ve eğlenme biçimlerimizi nasıl değiştirdiğine dair güçlü bir örnek teşkil ediyor. Bu platform, sağlık profesyonellerinin hastalarını tedavi edişini, perakendecilerin hizmet deneyimlerini müşterilerine sunuşunu ve üniversitelerin öğrencilerine dünya standartlarında eğitim sağlama biçimini dönüştürecek. Hepsinin ötesinde Cisco Cius, kullanıcı başına maliyetleri düşürecek BT işlevleri sunacak" diyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları