Clip Art dönemi resmi olarak kapandı!

Microsoft, bir süre önce sıkça kullanılan bu popüler işlevini öldürdüğünü resmi olarak duyurdu!

Bir dönem kapandı!

Disket sürücüler, 56K modemler ve CD yazıcılardan sonra yeni neslin haberdar olmayacağı şeylerin arasına çeşitli çizimlerden oluşan Clip Art'lar da eklendi. PowerPoint slaytlarınızda ve herhangi bir yerde artık Microsoft'un Clip Art galerisini kullanamayacaksınız, çünkü firma Clip Art galerisini kapattığını duyurdu.

Microsoft'un Office.com üzerindeki Clip Art galerisini kapatmasının ardından işlev, Bing Image Search (Türkiye'de Bing Resim Arama) hizmetine yönlendirilmeye başlandı. Artık görselleri bilgisayarımızda değil, internette aradığımız doğru, ancak Bing'deki resimler vektörel olmadığından onları istediğiniz gibi boyutlandırmanız her zaman mümkün olmayabilir. Office içerisine entegre edilen Bing Image Search'ün normal arama motorundan tek önemli farkı, size sadece ticari kullanıma uygun görselleri sunmak için "Creative Commons" filtrelerini açık tutması.

İnternetteki resimlerin daha güncel olduğunu söyleyen Microsoft, böylece bizi özellikle 90'ların Office dosyalarında sıkça kullanılan öğelerinden birinden mahrum bırakmış oldu.

Okuyucu Yorumları