CNN'in büyük umutlarla başlattığı CNN+ akış hizmeti, yayına girmesinden sadece 32 gün sonra tamamen kapanıyor

Büyük ümitlerle ve hatırı sayılır bir yatırımla yayın hayatına başlayan CNN+ akış hizmeti, hizmete girmesinden sadece 32 gün sonra kapanıyor.

CNN+ sadece 32 günde sonlandırıldı...

Yayına girmesinden sadece üç hafta sonra Warner Bros. Discovery, CNN+'ı kapattığını duyurdu. Hizmet, 30 Nisan'da faaliyetlerini durduracak, yani başlatılmasından sadece 32 gün sonra kapanmış olacak.

Geçtiğimiz hafta CNBC, CNN+'ın özel canlı, isteğe bağlı ve etkileşimli haber odaklı programlama için ayda 6 dolar ödemeye istekli olan günlük yalnızca 10.000 kullanıcı çektiğini açıklamıştı. CNN+'ı sonlandırma önerisinin bu ayın başlarında WarnerMedia ve Discovery'nin birleşmesinden sonra atanan CNN'in yeni başkanı Chris Licht tarafından yapıldığı bildirildi.

CNN+ idari başkan yardımcısı Andrew Morse'un geçiş döneminden sonra Warner Bros. Discovery'den ayrılması bekleniyor. Haberler, bu kapatma kararı sonrasında yüzlerce işten çıkarma olabileceğini de öneriyor.

Görünüşe göre bazı CNN+ programları HBO Max'e aktarılabilir. CNN’in kendisi de, Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav'ın şirketin içeriklerini tek bir akış hizmetinde birleştirmek istediğini belirtti. Bu istek, HBO Max ve Discovery+'ı birleştirme planı ile uyumlu gözüküyor.

CNN proje için büyük umutlar besliyordu. Akış hizmetine yüz milyonlarca dolar yatırım yapıldı ve CNN+ şovlarına ev sahipliği yapmak için diğer ağlardan (NBC'den Kasie Hunt ve Fox News'dan Chris Wallace gibi) isimler transfer edildi. Ancak, Warner Bros. Discovery yöneticileri CNN+'nın fazla ilgi görmemesinin ardından hızla fişi çekti.