Çocuklara şiddeti öğretecekler!

Bilgisayar oyunları çocuk eğitiminde nasıl kullanılabilir? Hem de kanlı bilgisayar oyunları...

Çocuklara şiddeti öğretecek!

İngiltere'de küçük çapta başlayan bir uygulama, çocukları şiddetten uzaklaştırmayı hedefliyor. Ancak bu uygulamanın işleyişi biraz farklı.

Fahişeleri öldürdüğünüz, kitle katliamları yaptığınız, arabayla insanları ezdiğiniz oyun Grand Theft Auto'nun görüntüleri yaşları 9 ile 11 arasında değişen ilkokul çocuklarına gösteriliyor. Bu görüntülerin gösterildiği çocuklara şiddete karşı duyarsız olmamaları ve gerçek hayattaki şiddetin getireceği sonuçlar öğretiliyor.

Görüntüler izletildikten sonra çocuklara üç farklı kategoride resimler gösteriliyor; "gerçek hayatta iyi", "gerçek hayatta kötü", "gerçek değil." Çocukların bu kategorideki resimleri doğru eşleştirmesi isteniyor.

Bu uygulamanın başındaki isim Gaynor Bell, sonuçları gören öğretmenlerin çok memnun kaldıklarını söylüyor. Ayrıca Simpsons'dan hatırlayacağınız Itchy & Scracthy'i örnek göstererek "Biri diğerinin kafasına baltayla vuruyor, baltayı kafasına yiyen kocaman kanatlarla cennete gidiyor ve sonra kafasında bandajla geri geliyor. Amacımız çocukların, gerçek hayatta böyle şeylerin olmadığını anlaması" diyor.

Okuyucu Yorumları