Codemoji: Şifrelemeyi eğlenceli hale getiren oyun!

Firefox'un mimarı Mozilla tarafından geliştirilen Codemoji adlı ilginç oyun, şifrelemeyi eğlenceli bir biçimde anlamanızı sağlıyor!

Mozilla'dan "en eğlenceli şifre"

Web üzerinde geçirdiğimiz zamanla birlikte kullandığımız araçların sayısı arttıkça çevrimiçi gizliliğimizi korumak adına şifreleme yöntemleri çok daha önemli bir hale geldi. Fakat şifreleme yöntemlerini ne kadar tanıyor ve bu özelliklerden ne kadar iyi yararlanabiliyoruz? Bu soruların cevaplarını Mozilla tarafından geliştirilen web tabanlı bir oyun olan Codemoji sayesinde öğrenmek mümkün.

Codemoji'de basit bir oyun üzerinden kullanıcılar şifrelerin nasıl çalışma biçimlerini emoji'lerle öğreniyor. Bir ifade yazdığınızda Codemoji buradaki harfleri emoji'lerle değiştiriyor. Emoji'lere dönüşen bu ifadeyi arkadaşlarınızın tahmin etmesini sağlayarak şifrenizin ne kadar sağlam olduğunu test edebiliyorsunuz.

Mozilla, yaptığı açıklamada bunun yine de yalnızca bir oyun olduğunu belirtiyor ve güvenli bir iletişim sistemi olarak kullanılmamasını tavsiye ediyor. Codemoji sohbetlerinizi de neden şifrelerle korumak isteyebileceğinize dair de bir fikir veriyor. Zira arkadaşlarınızın kolaylıkla okuyamadığı verilerinizi hacker'lar ve hırsızlar da kolay kolay okuyamaz.

Okuyucu Yorumları