"Çok acayip" 4 uygulama!

Ne amaçla yapıldıkları anlaşılamayan, mobil dünyanın en acayip 4 uygulaması...

"Çok acayip" 4 uygulama!

Uygulamalar dünyasında bir laf vardır. "Her şey için bir uygulama vardır." Ancak, bu uygulamalar gerçekten çok garip ve ne işine yaradıklarını çözebilen olmadı.

İşte akıllı telefonlar ve web dünyasının en garip uygulamaları.

1- Snapcat

Internetin en popüler fotoğrafları nedir sorusunun cevabı için çok düşünmeye gerek yok. Kediler ve "Selfie" fotğoraflar. İnsanların, cep telefonu kamerasıyla kendilerini çektiği fotoğraflara "selfie" denildiğini hatırlatalım.

İşte bu uygulama iki popüler fotoğraf formatını birleştiriyor. Kedilerin "selfie" fotoğraflar çekmesini sağlıyor. Bunun için, uygulama çalıştığında, kedinin sahibi kameranın ekranını kediye çeviriyor. Ekranın üzerinde hareket eden kırmızı nokta ise kedinin avcı duygusunu harekete geçiriyor. Kendine hakim olamayan kedi kırmızı noktaya doğru patisini savuruyor ve ekrana dokunduğunda, kamera görüntü alıyor. İşte size kedinizin kendi kendini çektiği bir fotoğraf. Artık sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

2- Ghost Detector

2- Ghost Detector

Uygulama çevrenizde "hayalet" olup olmadığını ölçüyor ve eğer hayalet varsa, onun tam yerini gösteriyor hatta hayaletin sizinle konuşmasını sağlıyor. Ancak tahmin edersiniz ki, bunun hiçbir bilimsel dayanağı yok ve uygulama aslında gerçekten hayalet bulmuyor. Hatta uygulamayı test etmek isteyen bir derginin editörleri onu bir mezarlıkta çalıştırarak çevrede hayalet bulup bulamayacaklarını test edecek kadar işi eğlenceye vurmuş durumdalar. Eğlenceli olabilir ama anlamsız.

3- Death App

3- Death App

Bulunduğunuz bölgede, yakınınızda bir cinayet işlendi mi veya trafik kazasında biri hayatını kaybetti mi, bilmek istiyorsanız, bu web uygulaması size cevabı veriyor. Harita üzerinde, çevrenizde yaşanan ve kayda geçmiş ölüm olayları görülebilir. Ama insanlar buna neden ihtiyaç duysunlar, cevap verilemiyor.

4- Sushi Cats

4- Sushi Cats

Öncelikle sakin olun. Hiçbir kedi suşi yapılmıyor. Ancak bu garip uygulama, minik animasyon kedilerin suşi roll'leri içine sarıldığı garip fotoğraflardan oluşuyor.Çok geniş bir fotoğraf ve video arşivine sahip olan uygulamanın ne amaç taşıdığını kimse çözebilmiş değil.

Okuyucu Yorumları