Çok farklı bir Windows 8.1 daha geldi!

Microsoft'un Windows 8.1'i sadece PC'lere gelmedi! İşte çok farklı bir Windows 8.1 daha...

Çok farklı bir Windows 8.1!

Windows 8.1 güncellemesi çıktı ama artçıları devam ediyor. Şimdi de sıra endüstriyel makineler için gereken işletim sisteminde. Evlerimizde, ofislerimizde kullandığımız PC'lerin yanında, günlük yaşamın bir parçası olan, sokakta, bankalarda, otobüs terminallerinde, alışveriş merkezlerinde karşımıza çıkan bilgisayarlar da aslında işletim sistemine ihtiyaç duyuyor ve Microsoft o donanımlar için de işletim sistemi üretiyor.

Windows 8.1'in, ATM'ler, kiosklar, satış noktası terminalleri gibi ticari donanımlar için hazırlanmış olan Windows Embeded 8.1 Industry versiyonu da piyasaya çıktı.

Yeni işletim sistemi, söz konusu donanımlar için daha kolay "uygulama" geliştirmeyi mümkün kılıyor. Böylece alışveriş merkezlerindeki AVM'lerde çok daha farklı, daha renkli, daha ilgi çekici uygulamalar görmek mümkün olacak. İşletim sistemi ayrıca barkod okumak gibi özellikleri de destekleyecek. İnternetten satın aldığınız biletin barkodunu telefonunuza mesaj olarak yollatıp, havalimanına ulaştığınızda bu barkodu kioska okutarak check-in işlemlerinizi hızla yapabildiğinizi düşünün... Yeni işletim sistemi, bu tür alanlarda kullanıcılara ve işletmelere daha büyük kolaylıklar sağlayacak.

Okuyucu Yorumları