Çok faydalı olabilecek 8 araç!

Belki sık kullanmayacaksınız, ancak bu ufak yazılımlar ihtiyacınız olduğunda çok işinize yarayacak!

Bunları bir köşede bulundurun

Bazen zor bir işi başarmak için tüm ihtiyacınız olan, doğru araca sahip olmaktır. Bu bazen sıradan, günlük işleriniz için vazgeçilmez bir araç olabileceği gibi, belirli bir amaca yönelik, özel bir alana uzmanlaşmış bir araç da olabilir. Bu yazımızda ikinci bahsettiğimiz tür araçlara, yani nadiren ihtiyacınız olabilecek ancak gerektiğinde çok işinize yarayabilecek programlara odaklandık.

8. Speccy

Bilgisayarınızın RAM miktarına bakmak veya işlemcinizin sıcaklığını çabucak kontrol etmek istiyorsanız, Speccy sayesinde model numaralarından fan hızlarına, sıcaklıklardan S.M.A.R.T. durumuna bilgisayarınız hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.

7. Ultimate Windows Tweaker

7. Ultimate Windows Tweaker

Windows'u ilk yüklediğinizde muhtemelen tüm kayıt defteri ayarlamalarınızı ve ince ayarları yapmak isteyeceksiniz. Ultimate Windows Tweaker gibi uygulamalar, bu işi çok daha kolay bir hale getiriyor. Araç, görev çubuğu, Dosya Gezgini, kilit ekranı ve hayal edebileceğiniz her şeyi ince ayarlamanıza olanak tanıyor.

6. Stres testi uygulamaları

Overclock tutkunları, Prime95, LinX ve AIDA64 gibi stres testi araçlarını muhtemelen yakından tanırlar. İşlemcinizi overclock ettiyseniz, bu tür araçları elinizin altında bulundurmanızda fayda var. Overclock etmeyenler de bu araçlardan faydalanabilir: PC'nizde kilitlenmelere rastlıyorsanız Prime95 gibi bir test aracı, sorunun işlemcinizde olup olmadığını belirlemenizde yardımcı olabilir.

5. MalwareBytes, VirusTotal, ve AdwCleaner

5. MalwareBytes, VirusTotal, ve AdwCleaner

Bu üç programı da aynı kategoride sıraladık, çünkü hepsi sizi istenmeyen programlardan korumayı amaçlıyor. MalwareBytes, yalnızca istediğiniz zaman devreye girdiği için sistem kaynaklarınızı tüketmiyor. VirusTotal Uploader ise belirli bir dosyayı 50'nin üzerinde antivirüs aracıyla taramanızı sağlıyor. Son olarak sisteminize bir türlü kaldıramadığınız bir araç çubuğu yüklediyseniz, onu AdwCleaner ile kaldırabilirsiniz.

4. Magical Jelly Bean KeyFinder

Magical Jelly Bean KeyFinder, PC'nizdeki yüklü programları tarıyor ve ürün anahtarı varsa bunları size not etmeniz için gösteriyor.

3. Process Explorer

3. Process Explorer

Windows'un Görev Yöneticisi çalışan programlar hakkında detaylı bilgiler verebiliyor. Ancak bazen daha fazlasına ihtiyacınız olabilir. Örneğin hangi programın webcam'inizi kullandığını bilmek isterseniz, Process Explorer gibi bir alternatife ihtiyacınız var.

2. UNetbootin and YUMI

Çok sıkı bir Windows kullanıcısı olsanız da bazen Linux'a ihtiyacınız olabilir - özellikle sorun gidermek için. Linux dağıtımları ve diğer sorun giderme araçları genellikle live CD'ler olarak sunuluyorlar. Ancak CD sürücünüz yoksa, çok pratik bir araç olan UNetbootin ile ISO'ları ön-yükleme yapabilen flaş sürücülere dönüştürebilirsiniz.

1. WinDirStat

1. WinDirStat

Windows'unuz size boş alanınızın tükendiğini söylediğinde ne yapacağınızı bilmiyorsanız, WinDirStat yardımcınız olacak. Tüm diskinizi tarayan araç, en büyük klasörleri size gösteriyor, hangi dosya türlerinin en çok yer kapladığını ve fazlasını bulabiliyor.

Okuyucu Yorumları