Çok gizli bilgiler internete sızdı...

İnternete sızdırılan çok gizli bilgiler hep bu sitede çıkıyor. Ve işte bu site, yine olay yaratacak!

Çok gizli bilgiler internette

İnternet üzerinde bilginin sadece internet sitelerini hazırlayanlar tarafından değil, ziyaretçiler tarafından da oluşturulabilmeye başlaması interneti gerçek anlamda bir medya gücü haline geldi. Wikileaks adlı site de bu anlamda internetin son derece güçlü bir medya kanalı olduğunun en güzel örneklerinden biri.

Wikileaks, yazarlarının isimleri saklı kalacak şekilde, politik, dini ve kurumsal olaylarla ilgili ilginç gerçeklerin internete sızdığı bir internet sitesi. 2006'nın sonunda açılmış olmasına rağmen, geniş çapta tanınması geçtiğimiz yıl mümkün oldu. İngiliz aşırı sağ siyasi partisi BNP'nin gizli yazışmalarını ve üye listesinin yayınlanması Wikileaks'in dünya çağında ün kazanmasına neden oldu.

Ve Wikileaks bir kez daha olay yaratacak...

Ve Wikileaks bir kez daha olay yaratacak...
Geçtiğimiz yıl Wikileaks'te BNP ile yayınlanan bilgiler partinin yöneticisi Nick Griffin'i sıkıntıya sokmuştu

Sistem olarak yakından tanıdığımız Wikipedia'nın Wiki alt yapısına benzer bir sisteme sahip olan Wikileaks, geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir başlık ile bir kez daha gündeme geldi. Bu kez başlık Neo Nazi gruplarla ilgiliydi. Wikileaks makalesinde dünya çapında Neo Nazi örgütler ile ilgili bilgilere ulaşıldığı ve şu anda tüm bu dokümanların yayına hazırlandığı açıklanıyordu.

Wikileaks'in elinde bulunan Nazi belgelerinde sadece örgütlerin ve üyelerinin isimleri değil, örgütlerin çok gizli iç yazışmaları da yer alıyor. Fakat bu yazışmalar şu an için ham halde ve internet sitesinde yayınlanabilecek bir formatta değil.

İlgili Wikileaks makalesinde sıkıştırılmış hali tam 56 MB olan tüm dokümanları herkesin anlayabileceği hale getirip sitede yayınlamaya yardım edecek gönüllüler arandığı ibaresi de var.

Şu an için taslak olarak kaydedilmiş olan Wikileaks makalesine şu adresten ulaşabilirsiniz (İngilizce). Ancak adreste zaman zaman bağlantı sorunları yaşandığını da söylemekte yarar var.

Tüm işlemlerin ne zaman tamamlanıp, çok gizli yazışmaların yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları