Çok hafif 9 masaüstü aracı

Boyutları inanılmaz derecede küçük bu 9 araç ile Windows'unuzu geliştirin ve hızlanın!

Çok hafif 9 masaüstü aracı

Windows'lu bilgisayarınızı gerekli yazılımlarla donatmak, elinizi cebinize atmanız veya ağır programlar yüklemeniz anlamına gelmek zorunda değil. Aşağıda bulacağınız 9 süper hafif araç ile dosya yönetiminizi geliştirirken, aramalarınızı hızlandırabilecek, verimliliğinizi artırabilecek, RAM ve sabit disk kullanımını minimuma düşürebileceksiniz.

1. Q-Dir 5.11 (686 KB)

Zamanınızın önemli bir bölümü Windows Gezgini'nde klasörlere tıklamakla geçiyorsa, Q-Dir'e göz atmanızı öneriyoruz. Q-Dir'de bulunan dört panelin her biri, birbirinden bağımsız olarak çalışıyor. Bu sayede bir bölmede gezintinizi yaparken, diğerlerinde en çok kullandığınız klasörleri açık tutabiliyorsunuz.

2. InfoBar 1.2.0.0(4.58 MB)

InfoBar ile masaüstünüze tarih, saat, işlemci kullanımı, boş RAM, güç bilgisi, IP ve MAC adresi, hava durumu gibi bilgierden oluşan bir durum çubuğu ekleyebilirsiniz. InfoBar'ın basit bir metin düzenleyicisi, bilimsel hesap makinesi, renk seçicisi gibi ek özellikleri de bulunuyor.

UndoClose, Everything ve Timer

UndoClose, Everything ve Timer
UndoClose

3. UndoClose 1.1 (340 KB)

Web tarayıcılarında yanlışlıkla kapattığımız bir sekmeyi tekrar açabiliyoruz. UndoClose ise aynı işlevi Windows uygulamalarına getiriyor. Program, kapattığınız pencereleri ve uygulamaları izliyor, böylece bir klasörü yanlışlıkla kapattığınızda CTRL+SHIFT+F, bir uygulamayı yanlışlıkla kapattığınızda ise CTRL+SHIFT+A kısayolu ile onu tekrar açabiliyorsunuz.

4. Everything 1.2.1.371 - (2.5 MB)

Windows'un arama işlevi, varsayılan olarak tüm belgelerinizi indeksler. Bu işlem, işlemcinizi kullandığı gibi indeks dosyaları sabit diskinizde hatrı sayılır bir yer harcayabilir.

Dosyaları içeriğe göre değil isimlerine göre arıyorsanız, Everything sizin için daha uygun olabilir. Everything, NTFS biçimli sabit disklerde varolan indeksi kullanarak çalışan akıllı bir yazılım. Aradıklarınızı yazdığınız anda bulabiliyor ve boyutu da oldukça küçük.

5. Timer 1.0 (12 KB)

Bilgisayarınızda zaman zaman bazı işlemler için zaman tutmanız gerekebilir. Ancak Windows, bunun için kolay bir yol sunmuyor. Basit bir kronometre olan Timer'ı kullanmak ise oldukça kolay: Aracın penceresine tıklayarak süreyi başlatabiliyor, bir kez daha tıklayarak durdurabiliyorsunuz.

xplorer2 lite, Feel the Wheel, CloseAll ve fazlası

xplorer2 lite, Feel the Wheel, CloseAll ve fazlası
xplorer2 lite

6. xplorer2 lite 2.1 (2.02 MB)

Q-Dir, dosya yönetimi ihtiyaçlarınızı karşılayacak işlevlere sahip değilse, xplorer2 lite'a göz atmanızı öneriyoruz. xplorer 2 lite, web tarayıcıları gibi sekmeli bir arayüze sahip. Bu sayede klasörler arasında geçiş yapmanız oldukça kolay. Aracın sunduğu güçlü filtre özelikleri sayesinde sadece istediğiniz dosyaları görüntüleyebiliyorsunuz.

xplorer2 lite'ın diğer özellikleri arasında entegre dosya eşitleme, DOS komutlarına hızlı erişim (F10'a basın ve yazın) ve çok sayıda yapılandırma ayarı var.

Not: Programı yüklerken web tarayıcısı araç çubuğunu yüklemek istemiyorsanız, Custom seçeneğinden devam etmelisiniz.

7. Feel the Wheel 1.3 (8 KB)

Feel the Wheel, uygulama pencerelerini yeniden boyutlandırmak için farklı bir çözüm sunuyor. Aracı yükledikten sonra bir pencerenin boyutunu değiştirmek için oku pencerenin başlık çubuğuna sürüklemeniz ve ardından fare çarkını çevirmeniz yeterli.

8. CloseAll 1.3 (76 KB)

CloseAll, masaüstünüz çalışan programlarla dolduğunda tüm uygulamalarınızı sizin için kapatıyor. Programın bir arayüzü yok ve arka planda çalışması gerekmiyor.

9. VirtuaWin 4.3 Portable (332 KB)

PC'nizde çok sayıda çalışan uygulama varsa, ancak CloseAll'un çok "katı" bir çözüm olduğunu düşünüyorsanız, ihtiyacınız olan yazılım VirtuaWin olabilir.

Araç, programlarınızı dört farklı masaüstünde düzenlemenize izin veriyor. Görev çubuğu dolduğunda VirtuaWin'in işlev menüsünü veya kısayol tuşunu (CTRL+ALT+Sağ/Sol/Yukarı/Aşağı) kullanarak farklı, boş bir masaüstüne geçiş yapabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları