Çok hafif bir web tarayıcısı: Midori

Temiz arayüze sahip çok hafif bir tarayıcı arıyorsanız, işte mutlaka denemeniz gereken o tarayıcı!

Hem hızlı, hem de hafif!

Chrome, Opera, Firefox, Internet Explorer ve Safari, bugün tarayıcıların en önde gelenleri. Her biri, hız, işlev, bellek kullanımı gibi farklı alanlarda karşılaştırılıyor. Ancak zaman zaman bu tarayıcılardan farklı tarayıcılar olduğunu da unutuyoruz. Bu yazımızda sizlere oldukça hafif ve hızlı bir tarayıcı olan Midori'yi tanıtacağız.

Midori, arayüzü basit ve temiz olmasına rağmen HTML5 gibi birçok web standardını destekleyen bir tarayıcı. Birçok Linux dağıtımı için sunulan tarayıcının Windows sürümü de mevcut. Tarayıcının en dikkat çeken özelliklerini şöyle sıralayabiliriz.

Başlangıç ve arayüz: Midori'nin hızlı soğuk açılışı hemen dikkat çekiyor. Yüklendiğinde ise arayüzün ne kadar temiz olduğu göze çarpıyor. Sadece bir satır düğme var ve ikincisi, bir sekme açana kadar gizli duruyor. Düğmeler ise oldukça küçük.

Motor: Rendering motoru olarak hızıyla tanınan WebKit'i kullanıyor. Chrome ve Safari de aynı motoru kullanıyor.

Arama motoru, tercihler, indirme bağlantısı

Arama motoru, tercihler, indirme bağlantısı

Varsayılan arama motoru: Midori'nin varsayılan arama motorunun Duck Duck Go! olması dikkatinizi çekebilir. Bu gizliliğe önem veren arama motorunun hedefi, sizi ve aramalarınızı mümkün olduğunca isimsiz tutmak.

Tercihler: Midori'nin seçeneklerindeki "Extensions" sekmesinde birtakım eklentileri devreye sokarak web'de gezinme deneyiminizi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ancak bu eklentiler, çok büyük bir işlev görmüyor.

Özel gezinme: Gizli gezinme işlevi sayesinde aileniz veya arkadaşlarınıza belli etmeden onlara hediye alabilirsiniz.

Midori'yi Midori web sayfasından indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları