Çok hafif ve çok yetenekli!

Panasonic Lumix DMC-GF1: Hafif gövdesine büyük teknolojiler sığdırıyor. İşte detaylar...

Çok hafif ve çok yetenekli!

Profesyonel fotoğrafçıların günlük kullanımı için ideal bir makine olan, yarı profesyonel kullanımda ise büyük kolaylık sağlayan Panasonic Lumix DMC-GF1 mayıs ayından itibaren Türk fotoğrafseverlerle buluşacak.

2009 yılında dünyanın dahili flaşa sahip en hafif sistem fotoğraf makinesi olarak piyasaya sürülen Panasonic Lumix DMC-GF1, Panasonic'in Micro Four Thirds sistem standardını kullanan gelişmiş dijital değiştirilebilir lens özelliği ile donanmış çok özel bir makine. Panasonic Lumix G Micro System serisinin tüm dünyada yankı uyandıran bu üyesi, aynasız sistemi sayesinde neo-klasik gövdesine sığdırdığı üstün performans ile dikkatleri üzerine topluyor. Panasonic Lumix DMC-GF1, fotoğraf makineleriyle yeni tanışan kullanıcıların potansiyelini de kompakt fotoğraf makinelerinden çok öteye taşıyor ve cazibeli siyah rengiyle estetikten ödün vermiyor.

Panasonic Lumix DMC-GF1, 1280 x 720 yüksek çözünürlükte uzun süreli video kaydına olanak tanıyan AVCHD Lite movie özelliğine sahip. Üstelik, bu artı özelliği devreye sokabilmek için tek bir düğmeye basmak yetiyor. Panasonic Lumix DMC-GF1, ayrıca, AV cihazları ile ağ iletişimi kurabiliyor ve Motion JPEG formatında kayıt yapabiliyor. Tüm bunlar makinenin masaüstü bilgisayarlarla uyumunu daha da artırarak kullanıcısına büyük kolaylık sağlıyor.

Full-time Live View

Full-time Live View

Akıllı LCD özelliği, hem güneşli dış mekân hem de loş iç mekân çekimlerinde kaliteli izlemeyi mümkün kılan yüksek çözünürlüğün yanı sıra son derece etkin bir arka ışık kontrolü sağlayarak Panasonic Lumix DMC-GF1 kullanıcısının her ortamda rahatlıkla fotoğraf çekebilmesini sağlıyor.

Panasonic Lumix DMC-GF1 saniyede 60 kareye kadar Full-time Live View görüntü sağlıyor ve görüntüleri en ince ayrıntısına dek yakalayabilme yeteneğine ek olarak zengin gri tonlamalarıyla fotoğrafa derinlik katıyor. Gelişmiş LSI teknolojisi, özel renklerde meydana gelen kumlanmayı, ışığın yarattığı noise etkisinden ayırarak, olası tüm sorunları çözüyor. Böylece yüksek ISO'da bile son derece güzel görüntüler yakalamak kolaylaşıyor.

Optical Image Stabilizer (Optik Görüntü Sabitleyici, O.I.S.) yüksek güçlü zoom kullanımı sırasında el titremesinden doğan bulanıklığı önlemeye yardımcı olurken Yüz Algılama özelliği de kadrajdaki bir yüzü otomatik olarak tespit ederek netleme, pozlama, kontrast değerlerinin yanı sıra insan teninin farklı ton değerlerini de otomatik olarak ayarlıyor. Bu özellikler, Panasonic Lumix DMC-GF1'i zor koşullardan yüzünün akıyla çıkabilen ideal bir makine haline getiriyor. Bir diğer gelişmiş özellik olan Intelligent Exposure (Akıllı Pozlama) işlevi ise aşırı karanlık ve aşırı aydınlık bölgelerindeki değerlerin dengesini sürekli olarak kontrol ederek koşullar değiştikçe pozlama ayarlarını otomatik olarak güncelliyor. Son olarak, Intelligent Scene Selector (Akıllı Sahne Seçici) görüntü kalitesini en üst düzeye çıkarabilmek için Portre, Manzara, Makro, Gece Çekimi ve Gece Portre Çekimi gibi en sık kullanılan sahne modları arasından kullanıcının çekim yapacağı sahneye en uygun olanı otomatik olarak seçebiliyor. Böylece Panasonic Lumix DMC-GF1 profesyonel kullanıcıların günlük kullanımda ortaya çıkan gereksinimlerini pratik bir biçimde karşılayabildiği gibi yarı-profesyonel çekimlerin de seri bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Özgün işlevler iA (Akıllı Otomatik) özelliğiyle birleştiğinde, yaratıcılığın önünde hiçbir engel kalmıyor.

Teknolojileri ve fiyatı

Teknolojileri ve fiyatı

Tüm bunlara ek olarak Yüz Tanıma işleviyle maksimum altı insan yüzünü hafızasına kaydedebilen Panasonic Lumix DMC-GF1, isimleri kaydedildiğinde en fazla üç insan yüzünü aynı anda tanıyabiliyor. Kayıtlı bir yüz kadrajda belirdiğinde fotoğraf makinesi o kişinin adını gösteriyor ve hem netleme hem de pozlama ayarını düzenleyerek kişinin yüzünün net çıkmasını sağlıyor.

Panasonic Lumix DMC-GF1, Kontrast AF özelliği sayesinde fotoğraf teknolojisinde etkileyici bir sürat (Panasonic Lumix G standart zoom lens H-FS014045 ile yaklaşık 0.3 saniye) sağlıyor. Kullanıcılar çoklu-alan AF özeliğiyle 23'e varan odak alanı, seçilebilir odak alanlı 1-alan AF, Yüz Algılama ve AF Tracking (Otomatik Odak Takibi) arasında seçim yapabiliyor. Quick AF (Hızlı Otomatik Odaklama) özelliği ile performansına hız katan Panasonic DMC-GF1, makine herhangi bir noktaya sabitlendiğinde odaklama işlemini başlatan ve bu sayede süreden kazandıran Continuous AF (Sürekli Otomatik Odaklama) özelliğine de sahip. Bu sayede, hızlı hareket gerektiren sürpriz çekimleri kaçırma olasılığı ortadan kalkıyor.

Panasonic'in fotoğraf dünyasına sunduğu teknolojik yenilikler, istisnasız tüm Panasonic Lumix G Micro System fotoğraf makinelerinin görüntü kalitesini D-SLR makinelerle rekabet eden, hatta onların üzerine çıkan bir düzeye getiriyor.

Panasonic Lumix DMC-GF1 mayıs ayından itibaren KDV dahil 2.299.-TL tavsiye edilen satış fiyatıyla Türk fotoğrafseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. Ürün ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.panasonic.com.tr adresinden erişilebiliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları