Çok sayıda eklenti kullanmanın 3 yan etkisi!

Web tarayıcınızda kamyon dolusu eklenti mi yüklü? O zaman bu sorunlara da hazır olun!

Çok eklenti = çok sorun!

Web tarayıcılarımız, eklentiler yoluyla normalde yapamadığı işleri yerine getirebiliyorlar. Bu işler, oldukça geniş bir yelpazede dağılıyor. Ancak ister Firefox kullanın, ister Chrome veya Opera, çok sayıda eklenti kullanmanın bazı yan etkileri de var. İşte bunlardan üçü.

Daha çok kaynak kullanımı ve düşük performans

Netbook gibi küçük sistemler, iki veya üç eklentiden bile etkilenebilirken, güçlü PC'lerde 10 veya daha fazla eklentide baskıyı hissetmeye başlıyorsunuz ve genellikle web tarayıcınız daha fazla kaynak tüketmeye başlıyor. Programcılar, her ne kadar eklentilerini düşük kaynak tüketimi için optimize etseler de, eklentilerin kullandıkları kaynaklar için bir kısıtlama bulunmuyor. Bu ise bilgisayarınızın ve web tarayıcınızın yavaşlaması, isteklerinize geç tepki vermesi demek.

Çok eklenti kullanmanın diğer dezavantajları

Çok eklenti kullanmanın diğer dezavantajları
Aynı işlevi gören eklentiler, tarayıcınızın kafasını karıştırabilir ve onu kilitleyebilir

Daha yüksek kararsızlık riski ve güvenlik açıkları

"Bir şeyin ne kadar az parçası varsa, bozulma ihtimali o kadar düşüktür" fikrinin web tarayıcıları için de geçerli olduğunu söylemeliyiz. Tarayıcı geliştirileri, genellikle kötü eklentileri filtrelemeye çalışıyorlar. Ancak Chrome eklentilerinde güvenliğinizin garantide olmadığını söylemeliyiz.

Eklentiler birbirleriyle çakışabilir

Tarayıcınızda 10'un üzerinde eklenti yüklüyse, bu eklentilerden aynı işlevlere sahip bazıları, birbiriyle çakışabilir. Örneğin Chrome'da çok sayıda sekme/oturum yönetme eklentisi bulunuyor. Bu eklentilerin işlevlerine aynı anda ihtiyaç duyabilirsiniz, ancak aynı anda sorunsuz çalışacaklarının hiçbir garantisi yok.

Okuyucu Yorumları