Çöken PC'ye uzaktan tamir

PC'leri çöken kullanıcılar, AirTies ve Intel'in geliştirdiği modem ile, tek tuşla yardım alabilecek.

Uzaktan tamir

AirTies ile Intel firmalarının birlikte geliştirdiği "vPro" teknolojili modem sayesinde, bilgisayar arızaları uzaktan tek tuşla giderilebilecek.

Kablosuz iletişim, kablosuz ağlar ve geniş bant internet erişimi konusunda çalışmalar sürdüren AirTies firmasının Pazarlama Müdürü Hatice Ayan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, modemin, bağlı bulunduğu bilgisayarların virüs saldırısına maruz kalması durumunda bile, kullanıcı çalışmaları devam ederken, teknik destek ekibine haber verdiğini ve onarımın eş zamanlı olarak başladığını söyledi. Ayan, şunları kaydetti: "Bir gece vakti, en çok ihtiyaç duyduğunuz anda bilgisayarınızın çalışmadığını düşünün. Windows'u açamıyorsunuz, kurtarma araçlarına ve internete erişemiyorsunuz. Intel'in geliştirdiği 'vPro' teknolojisi ve AirTies sayesinde artık bu korkutucu durumda, yalnızca modeminizdeki bir tuşa basarak yardım alabilir, bilgisayarınızın BIOS seviyesine kadar uzaktan onarılmasını sağlayabilirsiniz."

AirTies, Intel ile birlikte bir yıldır sürdürdüğü AR-GE çalışmaları sonucunda, dünyada ilk kez kullanıcıların tek bir tuş ile teknik destek talebinde bulunacakları bir modem üretti. Haziran 2008'de piyasaya çıkacak 'vPro' teknolojiye sahip modemler ile son kullanıcı ve KOBİ'ler için çözüm odaklı 7x24 teknik destek artık mümkün olacak.

AirTies 'vPro' modemlerinde güvenlik duvarı

AirTies 'vPro' modemlerinde güvenlik duvarı

"'vPro' destekli ana kartın içinde bulunan elektrik ve ethernet kartları takılı olduğu sürece aktif olan yönetim motoru, üzerinde bulunan web sunucusu sayesinde uzaktaki yönetim konsolları ile güvenli bir biçimde iletişim kurabiliyor. Böylece virüs saldırısı ya da dosyaların izinsiz kopyalanması gibi acil müdahale gereken durumlarda bile bilgisayar uzaktan açılıp kapatılarak, hataların görüldüğü Dos ekranı ve BIOS gibi seri bağlantı ile görülebilen ekranlar bir başka makineye aktarılabiliyor."

Ayan, modemin envanter ve hata kayıtları konusunda da hizmet verdiğini belirterek bilgisayarlar kapalıyken ya da işletim sistemi açılmadığı zaman bile cihazın içinde hangi işlemcinin olduğu, hangi slotta ne kadar RAM takılı olduğu, hangi model hard diskin bulunduğu ve eğer kayıt tutulmuşsa hangi yazılımların bulunduğunun görülebildiğini dile getirdi. Ayan, ayrıca bilgisayarın başına gitmeden de aşırı ışınmış işlemcilerden, çalışmayan fanlardan ve bozuk hard disklerden haberdar olunabildiğini de belirtti.

AirTies 'vPro' modemlerinde güvenlik duvarı bulunuyor. Böylece istenmeyen trafik donanım seviyesinde engellenebiliyor. Virüs bulunan bilgisayar otomatik olarak tespit edilerek, etrafına zarar vermesi engelleniyor ve bulunduğu ağdan izole ediliyor. Böylelikle, virüs bilgisayarı tümüyle ele geçirse bile çalışmalar aksamadan devam ediyor. Donanım seviyesinde ağ bağlantısı kapatılarak, teknik destek ekibine haber verilebilmesi mümkün hale geliyor.

Kaynak: A.A.

Okuyucu Yorumları