Computer Associates’ten masaüstü çözümü

Dünyanın önde gelen Yönetim Yazılımı Şirketi Computer Associates’in benzersiz masaüstü çözümü Desktop DNA Migrator, kullanıcıların eski bilgisayarlarındaki veri, ayar ve tercihlerinin yeni bilgisayarlarına kolaylıkla aktarılmasını sağlıyor...

Computer Associates’ten masaüstü çözümü

Birçok kullanıcı için yeni bir bilgisayar almak heyecan vericidir. Ancak eski bilgisayardaki tüm ayar ve tercihlerin yeni bir bilgisayara aktarılması en çok zaman alan ve kullanıcıları bilgisayarlarını değiştirmeden önce en çok düşündüren konudur.

Yıllardır kurum ve kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veren ürün ve çözümler sunan CA; bu konudaki ihtiyaç ve beklentileri karşılayan CA Desktop DNA Migrator’u kullanıcılarına sundu.

Desktop DNA Migrator, kullanıcıların eski bilgisayarlarının DNA’sını (yüzlerce sistem, uygulama, ağ ve yazıcı ayarları; veri dosyaları ve klasörler; e-posta adres defterleri ve masaüstü tercihleri de dahil) yeni veya yükseltilen bilgisayara aktarılmasını kolaylaştıran yenilikçi bir çözüm. Desktop DNA Migrator, bilgisayardaki veri ve ayarların düzenli aralıklarla yedeklenmesinin planlanmasını kolaylaştırırken; virüs saldırıları veya sistem çökmeleri gibi sık karşılaşılan sorunlarda da kullanıcıların verilerini korumalarına yardımcı oluyor.

Normal şartlarda saatler süren ve geniş bilgisayar bilgisi gerektiren işleri otomatik hale getiren Desktop DNA Migrator, ev kullanıcıları için yükseltme işlemlerini veya yeni bir bilgisayar edinimini eğlenceli ve kolay bir hale getiriyor.

CA Tüketici ve Küçük Ölçekli Kurumlar Kanalı İkinci Başkanı George Kafkarkou Desktop DNA Migrator ile yeni bir bilgisayar almanın artık yeni bir cep telefonu almak kadar kolay olduğunu söylüyor:

“Desktop DNA Migrator ile tek yapmanız gereken DNA dosyasını yeni makinenize yüklemek. Bilgisayarınızı istediğiniz gibi çalışacak hale getirmek için masaüstü, yazıcı, İS ve diğer ayarlarla uğraşarak saatler, günler ve hatta haftalar harcamak zorunda değilsiniz.”

Bilgisayarların popülaritesi arttıkça Desktop DNA Migrator’a olan ihtiyaç da artacaktır. International Data Corporation’ın Haziran 2005 tarihli Worldwide PC 2005-2009 Forecast Update: adlı son raporuna göre, 2005 yılında dünya genelindeki bilgisayar satışlarının %11.4 oranında, yani yaklaşık 199.2 milyon adet artması bekleniyor. Rapor, bilgisayar artışına tüketicilerin bakış açısının 2006 yılı için tahmin edilen ek artışla birlikte, 2005 yılının kalan bölümü için yaklaşık %3 oranında artış öngörüyor. What’s Driving the Hot Consumer Market adlı rapora (Forrester, 29 Temmuz 2005) göreyse, sadece Kuzey Amerika’da birden fazla bilgisayar bulunan evlerin sayısı 2004 yılında yüzde 40 oranında arttı.

Dünya genelinde binlerce organizasyon tarafından kullanılmakta olan Desktop DNA Migrator, kullanımı kolay ve tamamen yeni bir çözüm içerisinde ispatlanmış ve patentli bir teknoloji sunuyor. Sadece birkaç tuşu tıklatarak, tüketiciler benzersiz bilgisayar verileri ve ayarlarını bir bilgisayardan diğerine taşıyabiliyor. Diğer önemli özellik ve avantajlarıysa şunlar:

- Ertelemeli veya gerçek zamanlı aktarım – Ertelemeli aktarımda bir CD, DVD veya ağ üzerinde herhangi bir konuma kaydedilen ve daha sonra da yeni bilgisayara kolaylıkla aktarılabilen bir bilgisayar DNA dosyası oluşturulur. Gerçek zamanlı aktarımda ise yerel alan ağı (LAN) üzerinden veya birlikte gönderilen Ethernet bağlantı kablosu ile eski bilgisayarı yeni bilgisayara bağlayarak, bilgisayarın DNA’sı yeni sisteme hemen aktarılır.

- Esnek aktarım seçenekleri – Tipik aktarımda, önceden tanımlanmış sistem ve uygulama ayarları, dosyalar ve klasörler aktarılırken, özel aktarımda tüketiciler hangi ayar ve verilerin aktarılması gerektiğini belirleyebilir.

- İşletim sistemi desteği ve uygulama yükseltmeleri – Eski işletim sistemleri ile uygulama ayarları otomatik olarak, yükseltilen işletim sistemleri ve uygulamalara aktarılır.

- Geri Al Dosyası – Desktop DNA Migrator otomatik olarak, tüketicilerin bir kaç tuşu tıklatarak aktarım öncesi bir duruma dönmelerini sağlayan bir masaüstü dosyası oluşturur.

- 20 farklı dilde sunuluyor.

Okuyucu Yorumları