ComScore'dan Yeni Akıllı Cep Pazar Payı Verileri

Hangi telefon üreticisi daha çok tercih ediliyor, hangi mobil platform daha popüler? Cevap ComScore'un yeni raporunda...

Apple mı, Samsung mu?

En popüler telefon üreticileri ve mobil işletim sistemleri, comScore'un ABD'yi temel alan Ocak 2017 raporunda ortaya çıktı.

Verilere göre Apple, yüzde 44 ile ABD'de en çok tercih edilen telefon üreticisi olmayı sürdürüyor. Samsung ise yüzde 28 ile ikinci sırada yer alıyor. Listede HTC ve Motorola'nın yüzde 5'in altında kaldığını görüyoruz. HTC U Ultra, Moto G5 ve G5 Plus'ın sevilmesi halinde bu durumun değişmesi söz konusu olabilir.

ComScore'dan Yeni Akıllı Cep Pazar Payı Verileri

Akıllı telefon platformlarına baktığımızda, rapora göre Android, yüzde 53,2 ile piyasanın en büyük kısmını elinde tutuyor. Apple'ın iOS platformu, en çok telefon üyesine sahip olmasına rağmen yüzde 44,6 ile ikinci sırada yer alıyor. Microsoft'un düşüşünü sürdüren Windows Phone platformu ise sadece yüzde 1,6'lık bir pazar payına sahip. Neredeyse tamamen yok olan BlackBerry platformunun hala yüzde 0,6'lık bir pazar payına sahip olması ise şaşırtıcı.

Okuyucu Yorumları