Cook, Jobs'a karaciğerini vermek istemiş!

Apple CEO'su Tim Cook, hasta Steve Jobs için zamanında bu fedakarlığı yapmaya niyetlenmiş!

Cook'u geri çevirmiş!

Tim Cook, internette yer alan bir iddia doğruysa bir zamanlar Steve Jobs'a karaciğerinin bir parçasını vermek istemiş.

Fast Company'nin makalesine göre Cook, bu iş için tüm testleri tamamlayacak kadar ileri gitmiş ancak Jobs, nakli kabul etmemiş. Birkaç hafta içinde piyasada olacak "Becoming Steve Jobs" adlı kitapta şu sözler yer alıyor

"Cook, bir öğleden sonrası evden çıktı, kan testi yaptığı için çok üzgündü. Çünkü Steve gibi nadir bulunan bir kan türüne sahipti ve bu türün onunkiyle aynı olacağını düşündü. Bir miktar araştırma yaptı ve hayattaki bir kişinin karaciğerinin bir bölümünü, nakle ihtiyacı olan bir kimseye verebileceğini öğrendi. ABD'de yılda yaşayan 6.000 kişiden karaciğer nakli yapılmaktaydı ve hem bağışta bulunan, hem de bağışı alan için başarı oranı yüksekti. Karaciğer, kendini yenileyebilen bir organ olduğundan alıcıya verilen kısım, işlevsel bir boyuta büyüyecek, aynı zamanda vericinin de karaciğeri tekrar büyüyecekti."

Cook, detaylı araştırmalardan sonra teklifini yapmak üzere Jobs'un Palo Alto'daki evini ziyaret etti. Ancak Jobs, bu teklifi kabul etmedi. Cook, neredeyse konuşmadan önce engellendiğini söylüyor. Kitaba göre Cook, sağlıklı olduğuna dair raporları göstermesine rağmen Jobs'u ikna etmeyi başaramamış.

Okuyucu Yorumları