Cook'tan Android'i yaralayacak taşlar!

Apple CEO'su Tim Cook, iOS 8 tanıtımı sırasında Android için bakın neler dedi neler...

"Android telefon alanlar..."

Apple CEO'su Tim Cook, WWDC'de OS X Mavericks'in kullanım rakamlarından bahsederken, Windows 8'e dokundurmadan geçmedi. Windows kullanıcıları arasında 8'i kullananların oranının sadece yüzde 14 olduğuna dikkat çeken Cook, Android'i de fena taşladı.

Cook, yaklaşık 140 milyon müşterilerinin son 12 ayda ilk Apple cihazlarını satın aldıklarını söyledi ve ekledi: "geçiş yapanların çoğu Android'den geliyor" "Android'li telefon alanların çoğu, bunu yanlışlıkla yaptı. Daha iyi bir deneyime ve daha iyi bir hayata kavuşacaklarını sanıyorlardı." Cook'a göre Çin'de Aralık ayından bu yana iPhone satın alanların neredeyse yarısı, önceden Android'li bir telefon kullanıyordu. Ancak ülkede Aralık'tan önce iPhone'un satışa sunulmadığını da söyleyelim. Dolayısıyla cihazın Çin'deki satışlarında kullanıcıların merakının etkisi olabilir.

iOS'un son sürümü iOS 7'ye geçen kullanıcıların oranının yüzde 89 olduğunu söyleyen Cook, Android'de durumun tam aksine olduğunu, Android sahiplerinin sadece yüzde 9'luk bir bölümünün işletim sisteminin son sürümü KitKat'a geçtiğini söyledi ve ekledi: "Çoğu kullanıcı, hala 4 yıllık bir işletim sistemini kullanıyor. Bu antik dönemde kalmak gibi bir şey."

Cook'tan Android'i yaralayacak taşlar!

Android kullanıcılarının çoğunun güvenlik güncellemelerini alamadığını vurgulayan ve bunu bir grafik üzerinde gösteren Cook, "Android'in mobil zararlı piyasasına hükmettiğini" de ileri sürdü. Grafiğe göre mobil zararlıların yüzde 99'u, Android'i hedef alıyordu.

Cook, sözlerini ZDNet'ten Adrian Kingsley-Hughes'un şu sözleriyle tamamladı: "Android'in parçalanması, cihazları zehirli bir açık havuzuna dönüştürüyor."

Okuyucu Yorumları