Cook'tan OLED ekrana taş, Türkiye'ye müjde!

Apple CEO'su, yaptığı açıklamalarda rakip cepleri eleştirdi, Türkiye'ye ise bu dev müjdeyi verdi!

Apple'dan Türkiye'ye müjde!

Tim Cook, Goldman Sachs tarafından yapılan toplantıda Apple yatırımcılarına önemli açıklamalarda bulundu, Türkiye için de müjdeli bir haber verdi.

Apple cihazlarının en iyi ekranlara sahip olduğunu düşünen Cook, rakiplerinin kullandığı ekranları eleştirdi. Rakip ceplerde kullanılan OLED ekranların renk doygunluğu için "korkunç" kelimesini kullanan Cook, "OLED ekranların renklerine güvenmeden önce gerçekten iki kez düşünmelisiniz" dedi. Retina ekranların hayranı olduğunu tahmin edebildiğimiz Cook'un bu sözlerinin geçerliliği tartışmaya açık bir konu.

Rakip cep üreticilerinin en yüksek donanımları kullanmak üzere yarıştıklarını söyleyen Cook, Apple'ın "her detay için ter döktüğünü" vurguladı. Cook'a göre donanımların spesifik özelliklerine odaklanmak, "harika bir deneyim" oluşturmaya engel oluyor.

"Gezegenin en iyi müşteri deneyimini sağlayan bir ekosistem inşa ettik" diyen Cook, toplantıda Apple'ın uygulama geliştiricilerine şimdiye dek ödediği miktarın 8 milyar dolara ulaştığını, 2012'de 20 milyar olan uygulama indirme sayısının 40 milyarı geçtiğini açıkladı.

Toplantıda Apple'ın ABD dışında 30 mağaza daha açacağını duyuran Cook, bu sene Türkiye'deki ilk mağazalarını açacaklarının da haberini verdi. Apple'ın bir süredir İstanbul ve Rio de Janeiro'da iş ilanı verdiği biliniyordu, ancak şimdiye dek sadece Brezilya'daki mağazanın açılacağı onaylanmıştı.

Okuyucu Yorumları