Copresence, iOS ve Android'i dost yapabilir!

Google'ın, Android ve iOS'u birbirine yaklaştırma planı Copresence ile ilgili ipuçları ortaya çıktı!

Copresence göründü!

Farklı platformlar üzerinde çalışan telefonların birbiriyle etkileşimi, haliyle kısıtlı oluyor. Ancak Google'ın yeni keşfedilen "Copresence" adlı işlevi, yakında bu derdi ortadan kaldırabilir.

Copresence, Android Police'in keşfine göre birbirine yakın iOS ve Android'li cihazların dosya, konum, yol tarifi, mesaj ve fazlasını paylaşmalarına izin verecek. Site, cihazların birbirlerini Bluetooth üzerinden veya konum bilgisi ile doğruladığını, ardından Wi-Fi veya Wi-Fi Direct üzerinden veri alışverişi yaptığını söylüyor. Google Play Services'ın APK dosyasında detaylarına ulaşılan Copresence'ın iPhone, iPad ve Android'li cihazları destekleyeceği açıkça görünüyor.

Dökümantasyon ve çeşitli ipuçları arasında Copresence API'sına bakma şansı bulan geliştiriciler, yeni işlevi Android Beam'e ve yaz aylarında dedikodusu yapılan gizli işlev Google Nearby'a benzetiyorlar. Aslında Copresence'in daha önce duyduğumuz Google Nearby ile aynı işlev olma ihtimali bile var. Sonuç olarak meraktan çatlamamıza gerek yok, çünkü kaynağa göre yeni işlev hakkında Google, "önümüzdeki haftalarda" bizi bilgilendirecek.

Okuyucu Yorumları