Casper Excalibur 23.8” Monitör İnceleme

Kavisli ekrana sahip olan ve 200Hz tazeleme hızı ile 1ms tepki süresi gibi etkileyici özellikler içeren Casper Excalibur 23.8” Monitör, uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. İşte Casper Excalibur 23.8” Monitör hakkında bilmeniz gereken her şey.

CHIP Online Notu 90
  • 200Hz tazeme hızı
  • 1ms düşük tepki süresi
  • Kavisli ekran
  • Yüksek görüntü kalitesi ve performansı
  • FreeSync & G-Sync desteği
  • Uygun fiyat
Editörün Seçimi

Yeni nesil oyuncu monitörlerinde dinamikler değişti. Artık kavisli ekranlar, eskisine nazaran daha yüksek tazeleme hızları ve daha düşük tepki süreleri önem arz ediyor. Özellikle Core Gamer’lar iyi bir monitör satın alırlarken en çok bu kriterlere dikkat ediyorlar. Fakat bunlar sadece oyuncuların aradığı özellikler değil. Hepimizin kullandığı ekranlardan olan beklentilerimiz zamanla değişti. Özellikle kavisli ekran tasarımları ve yüksek tazeleme hızı, monitörlere olan bakış açımızı değiştirdi. Bu özelliklere sahip monitörlerin karşısında daha konforlu bir deneyim elde edebiliyor ve böylece kendimizi daha rahat hissediyoruz. Hemen yanımda duran Casper’ın Excalibur ürün ailesinden 23.8” monitörü de bu şartları sağlayan bir model olmasıyla fark yaratıyor. Kavisli yapıda tasarlanan Excalibur 23.8” monitör, 200Hz tazeleme hızı değerine ve 1 ms tepki süresine sahip.

Casper, pek çok farklı markanın 144Hz ila 165 Hz monitörlerinin bulunduğu pazarda, 200 Hz tazeleme hızı ve 1 ms tepki süresi gibi değerlere sahip bu monitörüne biçtiği rekabetçi fiyat anlayışıyla rakiplerinden ayrışıyor. Bu monitörün fiyatı sadece 3299 TL ve şu an Casper’ın web sayfasından edinebiliyorsunuz. Bu fiyata göre baktığımızda, şu an pazardaki bütçeye en uygun kavisli ve 200Hz monitör olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Böylece uygun fiyata profesyonel düzeyde bir monitör satın almak isteyenleri rahatlıkla cezbedecektir kanaatndeyiz. Şimdi monitörün sunduğu özellikklere ve performansına daha yakından bakalım.

Casper Excalibur 23.8” Monitör Özellikleri Neler?

Casper’ın bu monitörü sahip olduğu özellikler ve tasarım anlayışıyla; büyük ekran beklentisine sahip olanları, birden fazla ekran kullanmaya ihtiyaç duyanları, iyi kalitede ürün kullanma isteğinde olanları ve aldığı monitörden üst seviyede performans bekleyenleri fazlasıyla tatmin edecek bir model. 23.8 inç büyüklüğündeki ekranı, az önce de söylediğimiz gibi kavisli yapıda tasarlanmış. 1500R yarıçaplı kavisli hattıyla dikkat çeken monitör, böylece karşısına geçtiğinizde sarmalayıcı bir deneyim yaşatıyor. Sadece deneyim noktasında sağladığı hissiyat olarak değil; kavisli ekranlar, düz panellere göre daha geniş ve derinlikli görüntüleme sunuyorlar. Böylece en iyi tüketici deneyimi için sunuyorlar.

Excalibur 23.8'' Monitör hakkında daha fazla bilgi için: https://www.casper.com.tr/monitor/excalibur-238-monitor

Casper Excalibur 23.8” monitör, Full HD çözünürlüğünde görüntü üretiyor, 300 nit parlaklık ve 3000:1 kontrast oranı gibi iyi değerlere sahip. Kavisli yapıda olması ile birlikte 178/178 derece geniş bir görüntüleme açısına sahip olması kullanım alanını genişletiyor. Masanızda kullanabileceğiniz gibi, Vesa desteği sayesinde duvara monteli şekilde de kullanabiliyorsunuz. Bağlantılarına baktığımızda, 1 adet HDMI 1.4 portunun yanı sıra 1 adet DisplayPort 1.2 portu da bulunduruyor. Böylece hızlı ve verimli bağlantılar için son derece elverişli durumda.

200Hz Tazeleme Hızı

Ülkemizde en çok satılan 23.8 inç ekran boyutlu monitör segmentinde bu tür kavisli monitör görmesi zor. Bu model kavisli yapıda tasarlanmasının yanı sıra aynı zamanda 200Hz gibi oldukça yüksek bir tazeleme hızı sunmasıyla da fark yaratıyor. Peki, bu tazeleme hızının 200Hz olması ne anlama geliyor?

Hz yani yenileme hızı, ekranda görüntülenen görüntünün saniyede maksimum güncellenme sayısını ifade ediyor. 60Hz’lik bir monitörde ekran saniyede 60 kare güncelleniyorsa, 200Hz’lik bir monitörde ekran saniyede tam 200 kare güncelleniyor. Bu sayı arttıkça, görüntü daha net, daha akıcı ve daha kaliteli hale geliyor.

Ayrıca düşük yenileme hızına sahip bir monitörde, grafik kartınız monitörünüzün kaldırabileceğinden daha yüksek hızda görüntü gönderdiğinde, şu an ekranda gördüğünüz gibi görüntü yırtılmaları ortaya çıkabilir.

Bunu önlemek için, oyunlar genellikle varsayılan olarak monitörünüzün yenileme hızında sınırlandırılmak zorunda kalınır. Yani 60Hz yenileme hızına sahip bir monitöre sahipseniz ekran yırtılması olmaması için oyunları 60FPS'de oynamak durumunda kalırsınız. Ancak 200Hz tazeleme hızına sahip bir monitörde, ekran kartınızdan ve oyunlardan tam anlamıyla yararlanabilir ve ekran yırtılmaları ile karşılaşmazsınız. Bu da akıcı bir oyun deneyimi anlamına geliyor.

1ms Düşük Tepki Süresi

Özellikle oyuncu monitörlerinde bir diğer mühim konu düşük tepki süresi. Casper Excalibur 23.8” monitörün tepki süresi sadece 1ms. Peki, ms ne demek?

Monitörün kullanıcıya yanıt süresi ms cinsinden ifade ediliyor. Yani ekranın bir renkten diğerine geçişindeki hızı anlamına geliyor. Tepki süresi, tıpkı yenileme hızı gibi ekranın verdiği görüntü kalitesinin ölçümlenebileceği en önemli parametrelerden bir diğeri. Oyuncular ve yüksek grafik çalışması yapan profesyoneller için, ekranın kullanıcının hızına yetişebilmesi oldukça önemli. Mesala bir savaş veya aksiyon oyunu gibi aşırı rekabetçi bir oyun oynarken, ekrandaki görüntünün geciktiğini düşünelim. Ya da grafik çalışması yapan bir tasarımcının ekrandaki renk ve görsel geçişini beklediğini. Bunlar artık kabul edilemez şeyler. O nedenle satın almayı düşündüğünüz monitörün tepki süresine bilhassa dikkat etmek mühim.

Excalibur 23.8'' Monitör hakkında daha fazla bilgi için: https://www.casper.com.tr/monitor/excalibur-238-monitor

Excalibur 23.8” monitörün sahip olduğu 1ms tepki süresi, görüntü takılmaları yaşanmadan en iyi geçişi sunarak görüntü deneyimini maksimize ediyor. Bunun yanı sıra ghosting sorunu da yaşamıyorsunuz bu monitörde. 200Hz ve 1ms tepki süresi sayesnde gayet akıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Ayrıca monitörün paneli de tüm bunları destekleyecek şekilde VA panelden oluşuyor. VA paneller, TN panellere göre çok daha iyi görüş açını sunuyor, IPS panellere göre daha iyi kontrast sağlayabiliyor. Böylece ortaya güzel bir görüntü çıkıyor.

G-Sync ve FreeSync Desteği

Casper Excalibur 23.8” monitörün bir diğer önemli özelliği de hem NVIDIA G-Sync hem AMD FreeSync teknolojilerini desteklemesi. Bu teknolojiler, panel teknolojisine ek olarak görüntü kalitesini iyileştirmede yardımcı oluyor ve ekran kartı ile monitörün eş zamanlı çalışmasını sağlayarak görüntüdeki bozulma ve takılmaların önüne geçiyor. 2 teknolojiyi birden desteklemesi sayesinde, bilgisayarınızda NVIDIA ya da AMD ekran kartından hangisi olursa olsun, monitör uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.

Excalibur 23.8” monitör, tüm bu özellikler ışığında üst seviye performans gösteriyor. Kullandığımız süre boyunca, Casper’ın bu monitörle birlikte gönderdiği güçlü kasa sayesine pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Sahip olduğu fiyat etiketne baktığımızda, fazlasıyla tatmin edici bir model olduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra, kavisli ekranın 3 taraftan çerçevesiz tasarıma sahip olması ve arka tarafındaki çizgisel tasarımıyla ile modern bir dizayna sahip olması da beğendiğimiz bir diğer yanı oldu. Unutmadan, ekranın Mavi ışık filtresi ve titreme önleme gibi ek teknolojilere sahip olduğunu da söyleyelim. Böylece göz sağlığını olumsuz etkileyen koşulları minimuma indirebiliyor.

Sonuç

Evet, sonuç olarak toparladığımızda, Casper Excalibur 23.8” monitörün, sahip olduğu özelliklerle oyuncuların yanı sıra profesyonel amaçlar için iyi bir monitör arayanların tüm beklentilerini karşılayacak seviyede bir model olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kavisli yapıda ekranı, 200Hz gibi oldukça yüksek tazeleme hızı, sadece 1ms oranında düşük tepki süresi, NVIDIA G-Sync ve AMD FreeSync teknolojilerini desteklemesi ve diğer bahsettiğimiz diğer yanlarıyla gerçekten başarılı bir monitör olmuş. Fiyatı da tüm bu sahip olduğu özellikler karşısında gayet makul. O anlamda eğer şu sıralar gerçekten iyi ve çok yönlü bir monitör arayanlar rahatlıkla tercih edebilirler.

Excalibur 23.8'' Monitör hakkında daha fazla bilgi için: https://www.casper.com.tr/monitor/excalibur-238-monitor

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Excalibur 23.8”
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
Ekran23 inç
Çözünürlük1920x1080
Tarama Hızı200 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelVA
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık300 kandela
Kontrast (Tipik)3000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.41 adet
KulaklıkYok
HoparlörYok
Boyutlar539 x 388 x 136 mm
Ağırlık3.8 kg.