Core i7'li ilk bilgisayar sahneye çıktı!

Türkiye'nin ilk Core i7 işlemcili bilgisayarı Xcellerator, Compex'te Türk kullanıcılarla buluştu.

Core i7 sahneye çıktı!

Compex Fuarı'nın Intel GameX alanında tanıtılan Türkiye'nin ilk Intel Core i7 işlemcili bilgisayarı Xcellerator, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Intel Core i7'nin performansı ile Exper Xcellerator serisinin birleşimi, ortaya önünde durulamayacak yükseklikte performansa sahip bir bilgisayar çıkarıyor.

Bilgisayar teknolojilerinde dünya lideri Intel, şimdiye kadarki en gelişmiş masaüstü işlemci olan Core i7, Türk kullanıcılarıyla Xcellerator sayesinde tanıştı. Compex Fuarı'nın Intel GameX alanında düzenlenen basın toplantısında tanıtılan Türkiye'nin ilk Intel Core i7 işlemcili bilgisayarı Xcellerator, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Bilgisayar endüstrisi tarafından teknik bir mucize olarak adlandırılan Intel Core i7, harcanan gücü artırmaksızın, video ve oyun performansları ile İnternet ve bilgisayar aktivitelerinin hızlarını yüzde 40'a varan oranda yükseltebilen bir işlemci. Intel Core i7'nin performansı o kadar yüksek ki, SPECint_base_rate2006 performans testinde 117 puan elde ederek, rekor kırdı. Bu testte şimdiye kadar ulaşılan en yüksek değer ise 100 puandı.

Intel Core i7 işlemci, oyun performansına odaklı popüler endüstri bilgisayar testleri olan 3DMark Vantage CPU fiziği ve yapay zeka testlerinde de gelişmiş oyunlar için eşsiz bir performans sunuyor. Intel Nehalem mikromimari ailesinin ilk üyesi Core i7'deki üç yeni masaüstü işlemcisinin her biri, 8 megabyte'lık bir ön bellek ile en son ve en iyi bellek teknolojisi olan DDR3-1066 için bellek desteğini içeriyor.

Tanıtımdan notlar...

Tanıtımdan notlar...

Türkiye'nin ilk ve tek oyun bilgisayarı olan Xcellerator'un zaten çok yüksek olan işlem ve grafik performansının Intel Core i7 ile daha da yukarılara çıktığını söyleyen Datateknik Satış ve Pazarlama Koordinatörü Cahide Akkuzu "Exper markasının üreticisi olarak Intel ile çok yakın çalışıyoruz. Bu yakın temas sayesinde, Türkiye'nin ilk Intel Core i7 işlemcili bilgisayarı, özellikle yüksek işlemci ve grafik performansına ihtiyaç duyan oyunlar için özel olarak tasarlanan Xcellerator serimizle Türk tüketicisinin beğenisine sunuyoruz. Intel Core i7'nin sunduğu yüksek işlemci ve grafik performansı sayesinde Exper Xcellerator serisi bilgisayarlar rakipsizliğini bir kez daha perçinlemiş oldu" dedi.

Intel Core i7'nin performansının özellikle yeni nesil oyunlarda ortaya çıktığını belirten Intel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolgar Elverici ise Core i7'nin Türkiye'de ilk kez Xcellerator serisinde sunulmasının Türk kullanıcılarının bu işlemcinin performansına şahit olmaları için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti. Elverici, "Intel GameX yalnızca bir oyun fuarı değil, aynı zamanda oyun tutkunlarının Intel teknolojileri ve oyun dünyasındaki gelişmeleri çok yakından takip edecekleri heyecan ve eğlence dolu bir platform. Intel'in yeni işlemci ailesi Nehalem'in ilk üyesi olan Core i7'yi Intel GameX'de kullanıcıların hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları