Core i9: Intel'den gerçek bir canavar!

Intel'in 6 çekirdekli yeni performans canavarı Core i9, ilk benchmark sonuçlarında şaşırtıyor...

O gerçek bir canavar!

Intel Core i7 işlemciden sonra henüz çok dikkat çekmemesine, etrafta fazla konuşulmamasına karşın, Intel'in Core i9 işlemcisi 32nm üretim teknolojisiyle üretilmiş, 6 çekirdekli bir işlem canavarı.

Yurt dışında gerçekleştirilen ilk benchmark sonuçlarına göre artan çekirdek sayısı günlük standart işlemlerde büyük bir performans artışı yaşatmıyor. Oyun testlerinde de ek çekirdeklerin çok büyük bir katkı yapmadığı görülüyor.

Intel'in yeni Core i9 işlemcisi gerçek gücünü Windows'un başaltılması ya da eski tarzda tek çekirdek düşünülerek programlanmış uygulamalarda göstermiyor. Bu tarz uygulamalar tek çekirdek ağırlıklı kullanıyor ve hızlı çalışmaları için işlemci frekansı gerekiyor.

Ancak o iki çekirdek orada boşu boşuna durmuyor...

Ne kadar hızlı?

Ne kadar hızlı?
Video encode işlemlerine ek çekirdekler büyük fark yaratıyor, uzun çubuk daha iyi demek

Benchmark sonuçlarına göre işlem şeridi sayısını 6 çekirdekte 12'ye çıkartan bu işlemci, 2.4 Ghz frekansında çalışarak, video işleme performansında 2.6 Ghz frekansta çalışan Core i7'ye göre yüzde 50 performans artışı sağlıyor.

Photoshop performansı nasıl?

Photoshop performansı nasıl?
Daha kısa çubuk daha kısa sürede, daha hızlı işlem demek

Çok çekirdeğin gücünü kullanan ve işlemciye ödenen paranın hakkını veren ise video render, 3D modelleme işlemleri oluyor. Bu çok çekirdekli işlemciler, paralelliğin gücünü kullanarak adeta uçuyor. Bu tabloda ise Adobe PhotoShop performansı görülüyor.

Oyun performansına etkisi

Oyun performansına etkisi
Far Cry 2 testi işlemcinin oyun performansına katkısı olduğunu ama çok fazla olmadığını gösteriyor

Yeni nesil uygulamalarda artık saat hızından çok çekirdek sayısının öneminin arttığını, işlemlerin paralelleştirildiğini göreceğiz.

Core i9 işlemciler 2010 yılının ortalarına kadar piyasaya çıkmayacak.

Okuyucu Yorumları